Bitcoin: прогнози на 2024 рік за Bitget

Bitcoin: прогнози на 2024 рік за Bitget

Bitcoin: прогнози на 2024 рік за Bitget

Директор Bitget Грейсі Чен зробив прогнози щодо цінової тенденції Bitcoin протягом цього 2024 року.

Рік розпочався досить успішно, хоча поточна ціна трохи нижча, ніж в кінці грудня, і вже можна зробити кілька припущень щодо того, що може трапитися протягом року.

Де рухається Bitcoin? Прогнози на 2024 рік

Питання, яке Чен намагається вирішити, стосується тенденції, яку ціна Bitcoin може мати в наступні 11 місяців 2024 року.

Чен не фокусується на ціні і її коливаннях, а на тих подіях, які можуть або повинні вплинути на ціну BTC протягом року.

Зокрема, вона виявила ряд факторів, які будуть впливати на майбутні тенденції Bitcoin у 2024 році після запуску BTC-ETF на ринку США.

Наступне зменшення нагороди за видобуток

Зрозуміло, що починаємо зі зменшення нагороди за видобуток, яке відбудеться приблизно в квітні.

Чен підкреслює, що зменшення нагороди за видобуток Bitcoin значно впливає на динаміку подання і попиту на BTC.
Навпаки, вона підкреслює, що зі схваленням ETF попит на Bitcoin очікується значно зросте протягом року.

Варто пам`ятати, що зменшення кількості нових BTC, які виділяються майнерам як нагорода, неминуче зменшує продажний тиск, оскільки майнери мусять продавати велику частину зароблених BTC, щоб фінансувати значні витрати. Заробляючи менше, вони неминуче будуть продавати менше.

Однак, якщо попит на купівлю також зменшується, вплив на ціну може бути незначним. Але якщо нові ETF створюють зростання попиту на BTC на ринках, Чен прогнозує, що ринок може підтримати розгін цін після зменшення у квітні, але раніше, порівняно з попередніми циклами.

Те, що відбудеться в квітні 2024 року, буде четвертим зменшенням нагороди у історії Bitcoin.

Перше зменшення відбулося в листопаді 2012 року, а на початку 2013 року відбувся перший великий ралі ціни BTC в історії.
Друге відбулося у липні 2016 року, і тільки в січні 2017 року ми побачили початок другого великого ралі.
Третє зменшення відбулося в травні 2020 року, а ралі розпочалося в листопаді того ж року.

Гіпотеза полягає в тому, що якщо попит на BTC залишиться сильним протягом 2024 року, ралі може початися задовго до листопада.

Однак не впевнено, що масштаб цього ралі буде подібним до масштабу великих ралі в минулому.

Монетарна політика Федеральної резервної системи

Інший потенційно визначальний фактор - це монетарна політика американського центрального банку, а саме Федеральної резервної системи (ФРС).

Чен закликає слідкувати за будь-якими змінами в монетарній політиці США та часом цих змін протягом 2024 року.

Зі зростанням очікувань щодо економіки США аналізи показують високу ймовірність того, що Федеральний резерв почне знижувати ставки, а також буде зниження доходності 10-річних облігацій Трезорного департаменту.

Хоча час цього все ще невизначений, загальний результат повинен бути позитивним для активів з ризиком.

Крім цього, Чен також зауважує, що загальна капіталізація стейблкоїнов зростає протягом понад місяць, і зазвичай цей тип варіації відбувається пізніше, ніж ринкові тенденції.

Технологічні інновації

Але є також деякі фактори, що безпосередньо пов`язані з технологією, на якій ґрунтується Bitcoin.

Це позитивні технологічні розробки, що призводять до постійного процвітання екосистеми Bitcoin.

За словами Чен, стійке процвітання екосистеми Bitcoin, підтримуване технологічними досягненнями, поклало основи для важливості Bitcoin у 2023 році, оскільки його значення поступово визнається ринком.

Зокрема, активи, пов`язані з протоколом Ordinals, такі як BRC-20 і ARC-20, Realm, пов`язані з протоколом Atomicals, і PIPE вимагають від користувачів взаємодії та проведення транзакцій з використанням BTC. Це неминуче збільшує попит на BTC.

Чи буде 2024 роком позитивним для Bitcoin?

Все це, за відсутності непередбачуваних подій, дійсно може зробити 2024 рік позитивним для Bitcoin.

Хоча про це немає реальних впевнень, і завжди існує ризик неочікуваних подій, все вказує на зростання попиту при одночасному зменшенні подання.

Крім того, навіть продаж новин, спровокований запуском нових Bitcoin-ETF на американських фондових біржах, показав, що поки не виявляється багато місця для зіпсування або принаймні справді значного спаду.

Однак не слід забувати, що в разі іншого `чорного лебедя`, подібного до подій березня 2020 року, зниження або навіть крах - це норма для Bitcoin.

Ціна біткоїну націлюється на $65K
Ціна біткоїну націлюється на $65K
Біткоїн росте, бики спрямовані на $65K. Торгується вище $62,500, можливе підняття до $65K. Технічні показники позитивні. Підтримка на рівнях $62,700 та $61,500. Опір - $63,500 та $63,800. 📈🐂🚀
Переглянути
Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
🔝🌍 США лідер урядового утримання біткоїну з резервами $12.16 млрд, за ними - Обєднане Королівство, Бутан та Сальвадор. 🇺🇸🇬🇧🇧🇹🇸🇻 Національні стратегії відрізняються: активність, пасивність, фокус на біткоїн. 🔄💰 Важливо стежити за діями країн у цифровому просторі.
Переглянути
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Кутс вважає, що крипторинок може завершувати ведмежу фазу зі зростанням ліквідності. Вершити він підкріплює аналізом альткоїнів та збільшенням грошового обігу. Біткоїн піднявся на 6% до $63,343. 🔮📈
Переглянути
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Біткойн може рости до $108,000-$155,000, згідно з аналізом попередніх циклів ринку. Зараз ми спостерігаємо середньоциклову корекцію, але можливий прорив до нових рекордів найближчим часом. 🚀
Переглянути