Обіцянка Трампа про помилування засновника Silk Road

Обіцянка Трампа про помилування засновника Silk Road

Donald J. Trump обіцяв помилувати засновника Silk Road Росса Ульбріхта, якщо йому буде видано повторний президентський термін.

“Якщо ви проголосуєте за мене, в перший же день я помилую Росса Ульбріхта і заміню його вже відсидженним строком,” - сказав Трамп під час своєї виступ на Національній конвенції Лібертаріанців у Вашингтоні. “Він вже провів 11 років, ми повертаємо його додому.”

Години до цих висловлень Трамп відправився в соцмережі, щоб похвалити криптовалютну індустрію, написавши на Truth Social:

“Я дуже позитивно налаштований до криптовалютних компаній, та всього пов`язаного з цією новою та розвиваючою галуззю. Наша країна повинна бути лідером у цій сфері. Ніякого другого місця не існує,” - написав Трамп, додавши, що Президент Джо Байден “хоче, щоб [криптовалютна індустрія] помирала повільно та боляче. Це не станеться зі мною!”

У своєму вечірньому виступі обіцянки Трампа відпустити Ульбріхта були зустрінуті бурхливими оплесками від зібраної аудиторії, багато з яких тримали плакати з написом “Вільний Росс.”

У 2015 році Ульбріхт був засуджений на два поспільних пожиттєвих стримування плюс 40 років - фактично довічне ув`язнення без можливості умовного покарання - за створення та управління Silk Road. Цей зараз знищений даркнет-ринок використовувався для анонімної купівлі та продажу товарів, але в основному використовувався для наркотиків. Silk Road працював з 2011 по 2013 рік і широко вважається першим реальним використанням Bitcoin.

Ульбріхт став своєрідним мучеником для багатьох у криптоспільноті, а також для багатьох Лібертаріанців, які бачать строго кару Ульбріхта як перехід правительства за межі і порушення його конституційних прав. У 2018 році Лібертаріанська партія закликала тодішнього президента Трампа помилувати Ульбріхта.

Перш ніж президентство Трампа завершилось у січні 2021 року, він надав помилки 143 особам - помилував 73, включаючи учасника наглядової ради Ripple Кена Курсона, і заміняючи строк 70 інших. Він не надав помилки Ульбріхту, засновнику Wikileaks Джуліану Асанжу або Едварду Сноудену, який розкривав деталі про програму слідкування США журналісту Гленну Грінвальду.

Трамп також зробив більш загальні коментарі про криптовалюту на конвенції, повідомивши учасникам, що він “припинить похід Джо Байдена на знищення крипто - ми зупинимо його.”

“Я гарантуватиму, що майбутнє крипто та майбутнє Bitcoin буде створено в США, не виведено за кордон. Я підтримаю право на самоконтроль,” - сказав Трамп, під оплески. “До п`ятдесяти мільйонам володарів крипто в країні я кажу це: Я утримаю Елізабет Воррен та її шайзу від вашого Bitcoin, та я ніколи не дозволю створення центральної банківської цифрової валюти.”

Трамп значно полюбив крипто в останні місяці, декілька разів публічно висловлюючи позитивні коментарі щодо крипто та стаючи першим кандидатом від великої партії, який приймає пожертви у криптовалюті.

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути