Децентралізовані повідомлення на базі Ethereum L2: River Protocol

Децентралізовані повідомлення на базі Ethereum L2: River Protocol

River Protocol приймає на себе Slack, Discord з додатками для обміну повідомленнями на базі Ethereum L2

З великими технологічними компаніями, такими як Google та Meta, які впроваджують, можливо, небажані функції штучного інтелекту в свої платформи обміну повідомленнями, зростає вимога до децентралізованих та зашифрованих альтернатив, які не залежать від централізованих `важківагонів`.

Одна з компаній, яка має на меті надати цей сервіс, - Here Not There Labs, розробник соціального додатка Towns і новоствореної River Protocol. River має на меті запропонувати альтернативу платформам для чату, таким як Slack і Discord, що працюють на блокчейн-технології і є налаштовуваними та конфіденційними для створювачів.

`Ви бачите багато продуктів соціальних мереж, які децентралізовані, але не бачите багато соціальних мережних протоколів`, - сказав Засновник та Генеральний директор Here Not There Labs Бен Рубін. `Я не знаю соціальної мережі, яка належить учасникам своєї мережі та має засоби створити довіру між собою так, щоб це було бездозвільним`.

Створено в 2023 році, River Protocol призначено для того, щоб дозволити розробникам створювати децентралізовані, реально-часові додатки для обміну повідомленнями з використанням віртуальної машини Ethereum (EVM) сумісного з блокчейном layer-2, off-chain вузлів та смарт-контрактів на масштабній мережі Ethereum Base.

  • Згідно з веб-сайтом River Protocol, проект керується River Association, децентралізованою автономною організацією або DAO, яка дозволяє власникам токенів RVR брати участь у майбутньому протоколу.
  • River Protocol приєднується до зростаючої кількості децентралізованих додатків, які пропонують безпечний обмін повідомленнями та соціальні мережі, включаючи Farcaster, BlueSky, Nostr та Blockscan Chat.
  • Проте, в той час як багато соціальних мережних протоколів мають на меті конкурувати з Twitter, River Protocol більше фокусується на команди, компанії та проекти, які потребують власного дедикованого сервера.

`Кожну групу представлено як простір, а кожний простір - свій власний смарт-контракт, який розгортатиметься on-chain`, - сказав Рубін. `Функція смарт-контракту полягає у тому, що він дає можливість групі видавати членство в просторі, а також програмувати питоме право на читання та запис, та за яких умов`.

Згідно з Рубіном, такий тип настройки краще підходить для великих груп з призначеними для учасників конкретними ролями, такими як модератори, або для тих, хто потребує обмеженого доступу до каналів у групі.

River зберігає контент off-chain та використовує on-Chain roll-ups. Безпосередньо апаратний appchain обробляє обмін повідомленнями, щоб забезпечити швидкість та надати схожий досвід з Telegram або WhatsApp. Це розділення, додав Рубін, забезпечує надійну безпеку для дозволів, оптимізуючи обмін повідомленнями для його швидкості та дружнього для користувача інтерфейсу - але зберігає контроль користувача та децентралізацію.

`Хоча наша основна розгортка відбувається on-chain, ви можете читати на mainnet [Ethereum], Polygon, або на будь-яких інших ланцюгах для того, щоб створити правила разом`, - додав співзасновник та головний технічний директор Here Not There Labs Браян Мікс. `Все це створює маршрут довіри для обміну повідомленнями, який відбувається в протоколі River. Але ви можете криптографічно перевірити, що те, що є в протоколі River, відповідає тому, що дозволено на основі того, що належить on-chain`.

Інші потенційні випадки використання River Protocol, крім додатків для обміну повідомленнями, Мікс додав, включають підключення гравців децентралізованих відеоігор.

`Усе вигідно від комунікації`, - сказав він. `Ви можете поєднати їх протокол разом у своєй грі, у своєму додатку або у всіх інших децентралізованих експериментах, які у вас є, та внести реальний привабливий досвід з шифруванням від кінця до кінця`.

Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
🚀 Пять елітних платформ з аірдропами: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync. Кожна пропонує вигідні умови для учасників. ⚡🔥 #криптовалюти #аірдропи
Переглянути
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути