FLock: децентралізований штучний інтелект і програми винагород

FLock: децентралізований штучний інтелект і програми винагород

Ця криптостартап говорить, що ви можете заробляти винагороди, тренуючи його штучний інтелект

Новий стартап з штучного інтелекту FLock хоче залучити користувачів, щоб допомогти тренувати його велику мовну модель за допомогою програми винагород у криптовалюті, розповів компанія Decrypt вівторок. Через роздачу токенів—звичайну практику в криптопроектах і іграх—FLock також хоче залучити розробників будувати на його платформі штучного інтелекту.

«Ми хочемо створити FLock як ринок або платформу для спільнот,»—сказав засновник і генеральний директор компанії Jiahao Sun. «Замість того, щоб ми створювали моделі для них, ми надаємо інфраструктуру, щоб кожен міг змагатися зі своєю моделлю.

«Той, хто переможе, отримає найкращий стимул від бізнес-випадків або зацікавлених сторін, які платять за випадок використання,»—додав Сан.

Зазвичай моделі штучного інтелекту потребують великої кількості даних для функціонування, і оригінальні творці цих даних рідко отримують відшкодування—точка, яка призвела до масових судових позовів та страйків профспілок. Децентралізований штучний інтелект спрямовується на вирішення питань щодо конфіденційності, зберігання даних і доступу, сказав Сан.

«Те, про що я думаю децентралізований штучний інтелект, це те, що ми вкладаємо у останню милі аналіз даних, конфіденційність та контроль користувача,»—сказав Сан. «Тут я думаю, FLock втручається, щоб люди могли використовувати ці дані останнього милі для удосконалення ще кращих моделей.

«Це не обов`язково означає, що наша модель набагато більша порівняно з [OpenAI, Google або Microsoft], але це точно означатиме, що кількість якісних даних більша, оскільки ми отримуємо їх безпосередньо від користувачів,»—сказав він.

Заснований у Лондоні та запущений у 2022 році, FLock має на меті просувати штучний інтелект за допомогою децентралізації, яку забезпечує технологія блокчейну. Ще у фазі тестування, FLock заявив, що у кінці кінців розподілитиме винагороди користувачам, які заоборонять свої токени FML в мережі Ethereum другого рівня BASE. Користувачі також можуть здійснювати взаємодію з мережею FLock.io як тренувальні вузли, валідатори або делегувані.

«Програма анкерації не є традиційним фінансовим механізмом анкерування—це власний механізм FLock для управління аутентифікацією тренувань,»—сказав Сан. «Добрі гравці продовжують отримувати FML для участі у більш нових завданнях, а погані гравці, які обманюють або підробляють результати тренування, будуть позбавлені від токенів FML та, отже, вилучені з тренування [або] участі в системі FLock.

Сан сказав, що хоча платформа штучного інтелекту FLock призначена для відкритості для всіх, людям у деяких регіонах, включаючи Сполучені Штати, заборонено брати участь у програмі винагород за анкерування втрачення через державні регуляції.

До FLock у бета-етапі приєднується компанія з блокчейн інфраструктурою Foundry, яка також активна у просторі біткойн майнінгу. «Хмарина співпраця з Foundry використовує їхню глибоку інфраструктуру для валідації та підтримки моделей,»—пояснив Сан.

З штучним інтелектом, який стає все більш поширеним, альтернативи централізованому корпоративному штучному інтелекту набирають підтримку. Початком цього місяця засновник ShapeShift Ерік Воргіс представив свій новий проект, децентралізовану модель штучного інтелекту під назвою Venice AI.

«Коли компанія має вашу інформацію, ви ніколи не можете довіряти, що вона зникне, ніколи,»—сказав він, зауваживши, що деякі державні регуляції вимагають від компаній зберігати інформацію про клієнтів. «Людям слід припускати, що все, що вони пишуть OpenAI, йде до них і що вони мають це назавжди.

«Єдиний спосіб вирішити це—це використовувати послугу, де інформація взагалі не йде до центрального сховища взагалі з перших принципів,—додав Воргіс. «Саме це ми і намагалися побудувати.

У березні три провідні проекти децентралізованого штучного інтелекту—Fetch.ai, SingularityNET і Ocean Protocol—оголосили свою намір злитися і створити найбільшу в світі децентралізовану екосистему штучного інтелекту під назвою Суперінтелектуальний Альянс.

Крім об`єднання зусиль та відповідних спільнот раніше цього місяця, Суперінтелектуальний Альянс також оголосив про об`єднання своїх власних токенів—FET, AGIX і OCEAN—у новий токен ASI.

«Мета полягає в тому, щоб зробити ASI мережею штучного інтелекту справжньою децентралізацією технологічного розвитку та впровадження,»—сказав генеральний директор та голова Альянсу Fetch.AI Хумаюн Шейх Decrypt.

Відредаговано Райаном Озава.

Руководитель Ripple про манипуляції ціною XRP
Руководитель Ripple про манипуляції ціною XRP
📰 Руководитель Ripple утверждает, что не манипулирует ценой XRP. Опровергает обвинения сообщества и выводит факты о торговле токеном. Цена XRP - $0.595, капитализация $33 млрд. #Ripple #XRP 🚀
Переглянути
Токенізований фонд Franklin Templeton на Avalanche: шанси AVAX
Токенізований фонд Franklin Templeton на Avalanche: шанси AVAX
Franklin Templeton запускає 1,53 трлн. доларів токенізованого фонду на Avalanche. Ціни AVAX можуть піднятися. Важливий крок для Franklin Templeton у цифрових пропозиціях. Грошові ринкові фонди на блокчейні набирають популярності. Avalanche привертає інституційних інвесторів. Перетворення на кращі та прозорі фінансові ринки 📈.
Переглянути
Криптовалюта CVX: стрімке зростання і прогнози
Криптовалюта CVX: стрімке зростання і прогнози
Convex Finance ($CVX) знищує конкурентів, з рекордною ринковою виставою та активністю. Ціна може зрости ще більше, інвестори в захваті 😍📈 #CVX #криптовалюта
Переглянути
Найактивніші DAO проекти у вересні 2024
Найактивніші DAO проекти у вересні 2024
Top DAO проекти за соціальною активністю: $TAO лідирує, $ICP децентралізує Інтернет, $ARB еволюціонує, $APE участь у рішеннях, $ICE з великою активністю, $UNI та $RARE з унікальним підходом, а $AAVE, $PEOPLE та $MKR завершують список. 🚀🔥 #DAO #DeFi
Переглянути