Нова on-chain рекламна мережа від Spindl

Нова on-chain рекламна мережа від Spindl

Web3 Marketing Startup Spindl Launches On-Chain Ad Network

Spindl, веб3 стартап, заснований ветераном Сіліконової долини Антоніо Гарсіа Мартінесом, випустив першу по-справжньому on-chain рекламну мережу.

Як і off-chain рекламні мережі веб2, ця з`єднує рекламодавців, видавців та постачальників так званих служб атрибуції, які відстежують, звідки приходять клієнти. У цьому випадку `видавці` - це постачальники криптокошельків, які все більше нагадують соціальні додатки, з новинами і вкладкою `відкрити`.

Щоб було зрозуміло, сервірування рекламного контенту буде відбуватися, як завжди, off-chain. Проте рекламодавці перераховуватимуть кошти за кампанію на смарт-контракт, який випустить гроші на видавця лише тоді, коли постачальник атрибуції підтвердить, переглядаючи on-chain дані, що реклама призвела до продажу. Проведення рекламного бізнесу цим чином принесе переваги всім сторонам, за словами учасників.

`Це більш прозоро. Це справедливо. Це відзначається on-chain. Це, м`яко кажучи, краще для конфіденційності,` - сказав Гарсіа Мартінес, CEO Spindl, чия основна послуга - атрибуція. `Ми не використовуємо дивні, сумнівні дані веб2,` як історію перегляду споживачів або їх особисту інформацію, щоб спрямовувати кампанії, - лише on-chain транзакції, які вже є публічними.

`Ми не опричнюємо нікого,` - сказав він.

Ця стаття є частиною серії тижня маркетингу веб3 від CoinDesk, представленого Cookie3.

Що це дає рекламодавцям

На відміну від моделі `вартість за миле` веб-реклами, в якій рекламодавці платять ціну залежно від кількості разів, коли споживачі бачать рекламу, незалежно від того, чи купують вони щось, рекламодавці цієї мережі будуть платити лише за on-chain конверсії, - сказав Гарсіа Мартінес. Такі події можуть включати хешування NFT або обмін токенів через децентралізовану біржу або внесення крипто в DeFi пул ліквідності.

З свого боку, багатство публічних даних про активність в криптокошельках дозволяє більш вдосконаленому пошуку.

`Багато наших клієнтів шукають веб3-нативні способи залучення нових користувачів,` - сказав Ей.Дж. Банон, генеральний партнер Serotonin, маркетингової агенції, яка буде купувати рекламу в мережі в інтересах криптопроектів. Він навів гипотетичний приклад проекту, який хоче продати модні NFT за 0.05 ефірів (ETH) за шт.

`Традиційним способом спрямувати рекламу на когось може бути виявлення тих, хто працює в Twitter із Louis Vuitton, і також підписники Web3 акаунта,` - сказав Банон. Це дещо грубо в порівнянні з тим, що ви можете робити з on-chain даними: шукати користувачів, які хешували NFT в певний період часу (останні 24 години, скажімо); звести результати до тих, хто платив щось близько до цільової ціни проекту; з 50,000 залишених користувачів звести це далі до 12,000, які мають модні NFT в своїх кишенях.

`Тепер у нас є дійсно аудиторія, на яку ми можемо спрямувати, про яку ми маємо високу впевненість, що вона конвертується,` сказав Банон.

Що це дає видавцям

Назвати кишені видавцями може звучати дивно. Проте Гарсіа Мартінес, який працював на початку 2010-х як менеджер персоналізації реклами на Facebook, бачить, що ці послуги швидко еволюціонують в портали веб3, як Yahoo був для веб1 в кінці 1990-х. Подібно до Yahoo, вони можуть заробляти на рекламі, щоб допомогти їм доповнювати свої доходи від комісій.

Бізнес кишень став `супер-конкурентним`, тому постачальники `супер-мотивовані стати більш, ніж просто додатком для транзакцій`, - сказав Гарсіа Мартінес. `Я думаю, ви почнете бачити, як багато соціальних досвідів і транзакційні кишень швидко поєднаються між собою.`

На цій стороні цього ринку флагманськими учасниками нової мережі є Collab.land і Daylight, які будуть продавати рекламний інвентар в інтересах послуг по криптокошелькам, сказав Гарсіа Мартінес. (Він сказав, що не може ідентифікувати самі постачальників кишень.)

Традиційні видавці, такі як криптовідомості, також можуть використовувати мережу, він сказав; Decrypt та RugRadio провели тестові кампанії.

Collab.land відомий своїми інтеграціями, які дозволяють користувачам увійти за допомогою їх кишень на токенні веб-сайти спільнот крипто, сервери Discord, канали Telegram і т.д.; на його веб-сайті вказується, що відбулося більше 10 мільйонів підключень кишень. Daylight приносить ще 5 мільйонів активних адрес кишень на своїх партнерів, сказав Гарсіа Мартінес.

Що відрізняє це, що буде далі

Інші рекламні мережі стверджують, що вони нативні для веб3, але `нічого веб3 у них не існує`, - сказав Гарсіа Мартінес. `Вони просто мають деяких криптопостачальників, для яких вони перепродавати інвентар. На справжньому on-chain нічого не відбувається.`

Spindl не має планів випустити токен для мережі, хоча Гарсіа Мартінес не виключає це. Наразі оплата може проводитися у стейблкоїни, такі як USDC або інші існуючі токени.

Також мережа не пов`язана з жодним блокчейном. Вибір ланцюга залежить від того, де рекламодавець хоче відстежувати події або виплати, сказав Гарсіа Мартінес. Більшість клієнтів використовують сумісні з Ethereum Virtual Machine ланцюги або свої власні ланцюги, він сказав.

На даний момент Spindl є єдиним постачальником атрибуції мережі, який підтверджує, що вплив реклами призвів до конверсії, тим самим діючи як оракул смарт-контракта, за уділ отримує частку від доходів. В найближчі місяці, сказав Гарсіа Мартінес, він має намір відкрити мережу для конкурентів.

`Це справжня ментальність для нас перейти зі світу, де ми безжально конкуруємо... і раптом мені доводиться надіти свою маленьку протокольну шапочку та сказати: `вітайте` цим багатьом цих компаній`, - він сказав. `Але саме так воно і є.`.

Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
🚀 Пять елітних платформ з аірдропами: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync. Кожна пропонує вигідні умови для учасників. ⚡🔥 #криптовалюти #аірдропи
Переглянути
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути