Незахищеність токенів Gala Games: викрадення $240 млн

Незахищеність токенів Gala Games: викрадення $240 млн

`Ми помилились`: Gala Games підтверджує вкрадення токенів на суму $240 мільйонів через використання уразливості

Ціна токена Gala Games (GALA) стрімко впала в понеділок після атакуючий вибив та розбігся з 5 мільярдами токенів через смарт-контракт Gala, причому вкрадені токени оцінюються приблизно у $240 мільйонів на момент використання уразливості.

В кінцевому підсумку атакуючий зміг продати 600 мільйонів токенів через децентралізовану біржу Uniswap, або близько $29 мільйонів вартістю на момент використання уразливості. Ціна впала на 20% менше ніж за годину під час продажу, падаючи з приблизно $0,048 до $0,038.

“Компрометована або розбіжна адреса адміністратора Gala Games вибила 5 мільярдів $GALA ($200 мільйонів) та систематично продавала токени впродовж останніх 2 годин,” псевдонімний розробник смарт-контрактів та аудитор з безпеки 0xQuit написав на Twitter.

Через приблизно дві години після виявлення вторгнення, генеральний директор Gala Ерік “Бенефектор” Шірмаєр відправив оновлення на сервері Gala Discord, підтверджуючи використання та пояснюючи ситуацію. Компрометована або розбіжна адреса адміністратора Gala Games вибила 5 мільярдів $GALA ($200 мільйонів) та систематично продавала токени протягом останніх 2 годин.

Це саме те, чому децентралізація важлива - я віддаю перевагу `не може бути зломаним` над `не будь злим`, і розробляю з цим на увазі.

Ми помилились у наших внутрішніх контролях... це не повинно було трапитися, і ми вживаємо заходів, щоб пересвідчитися, що цього більше не станеться,” додав Шірмаєр. `Ми вважаємо, що ми встановили винуватця, і зараз активно співпрацюємо з ФБР, Мін`юстом та мережею міжнародних органів.`

У 2023 році Шірмаєр позивався на співзасновника Gala Райта Турстона, звинувачуючи останнього у викраденні $130 мільйонів у токенах GALA.

Згідно з позовом, токени GALA були перенесені з корпоративного гаманця та розповсюджені по 43 гаманці, які контролював Турстон, перед тим як бути проданими між вереснем 2022 та травнем 2023.

У контрпозові Турстон звинувачує Шірмаєра в тому, що той не шукав його думки під час здійснення угод, що призвели до “продажу та марнування мільйонів доларів у корпоративних активах.”

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути