Оновлення Ethereum: від Dencun до The Purge

Оновлення Ethereum: від Dencun до The Purge

Vitalik Buterin, творець Ethereum, недавно надав оновлення щодо шляху розвитку ETH, де він розкрив значний прогрес і майбутні розробки для блокчейн мережі. Це сталося після нещодавнього апгрейду Dencun, який був впроваджений 13 березня та спрямований на зменшення витрат на транзакції на другому рівні та поліпшення доступності даних.

Апгрейд Dencun ввів proto-danksharding, відомий також як EIP-4844, що дозволяє включати дані `багети` в блоках. Цей апгрейд позначає значне поліпшення ефективності мережі, продовжуючи побудову на попередніх успіхах апгрейдів Merge та Shanghai.

Наступними на черзі є апгрейди The Verge та The Purge. Перший передбачає інтеграцію дерев Verkle, які дозволять становится безстатусним клієнтам та зменшать витрати на управління вузлом. Ця зміна передбачає зростання ліміту газу на першому рівні у десять разів, що призведе до дешевших транзакцій.

Останнє має на меті спростити Ethereum Virtual Machine (EVM), видаляючи деякі можливості, такі як опкод SELFDESTRUCT та 2,300 газовий стипендій. Це спрощення покращить роботу EVM та його ефективність.

У своєму останньому пості Віталік зазначив, що заборона на опкод SELFDESTRUCT практично завершена. Хоча опкод все ще існує (наразі), його найбільш проблемна поведінка — редагування необмеженої кількості слотів сховища одночасно — була виправлена з апгрейдом Dencun. Цей штрих є важливим кроком у спрощенні протоколу Ethereum та покращенні його безпеки та продуктивності.

Ці оновлення підкреслюють продовжуючі зусилля Ethereum розвиватися в більш масштабований та ефективний блокчейн.

Етер знову засяє за підтримки Steno Research
Етер знову засяє за підтримки Steno Research
Ethereum знову засяє - Steno Research. Ефір подвоївся порівняно з біткоїном. Зниження ставок Федрезерву покращить активність наланцюга. Ефір може знову виблискнути. 🚀🌟
Переглянути
Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ethereum знову піднявся до $2,500, індикатори підтримуєть якість руху вгору. Перешкоди на шляху - $2,550 та $2,800. Опора - $2,385 / перше падіння може до $2,320 та $2,250. 📈🚀
Переглянути
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після розбиття оновлення Пектра на дві фази. Розробники Ethereum вирішили зробити оновлення менш важким та покращення гаманця. Єму можливе подальше зростання до $2595. 📈
Переглянути
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
ETH може зрости до $2,800, завдяки великим придбанням китів. Торговий обсяг збільшується, технічний аналіз показує бичий настрій. Шанси на ріст до $2,800 високі 😊📈.
Переглянути