Голосування за законопроект ринкової структури криптовалют

Голосування за законопроект ринкової структури криптовалют

Представники палати очікують голосування за законопроект ринкової структури криптовалют у середу.

Закон про фінансові інновації та технології для 21 століття, відомий як Закон FIT21, повинен пройти голосування в палаті 22 травня, за даними особи, яка обізнана з цим питанням.

Закон FIT21 пройшов через комітети зі сільського господарства та фінансових послуг палати минулого літа, перед тим як отримати зелене світло від Комітету з правил на початку цього місяця. Цей законодавчий акт має 11 співспонсорів, серед яких демократи Генрі Куеллар з Техасу, Вайлі Нікель з Північної Кароліни та Рітчі Торрес з Нью-Йорка.

Запропонований закон про ринкову структуру встановлює спільні правила між Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) і Комісією з торгівлі товарними ф`ючерсами (CFTC). Закон надає останній контроль над ринками цифрових товарів, включаючи біржі та брокерські компанії.

Закон також уточнює класифікацію цифрових активів, стверджуючи, що наявність інвестиційного контракту сама по собі не робить жетон цінністю, розрізнення, яке може вплинути на кілька розглядуваних судових суперечок між випускниками жетонів і криптобіржами та SEC.

Дільник допонад 70% усіх криптожетонів слід класифікувати як товари, а не цінності, написали співавтори в інформаційному бюлетені, опублікованому поруч із законопроектом.

Хоча FIT21 вдалося вижити на рівні коригування, у деяких демократів палати була протидія, які вважають, що законодавство йде занадто далеко у обмеженні влади SEC.

Представник Джонатан Джексон з Іллінойсу минулого літа запропонував поправку - яка ніколи не була прийнята - для скасування розділу закону, який дозволяє фірмам, які подали “повідомлення про намір зареєструватися”, бути виключеними з деяких заходів з виконання зі сторони SEC.

“Дозволити ‘намір реєстрації’ перед завершенням тих регуляцій буде абсолютною несправедливістю для наших виборців та роздрібних інвесторів”, - сказав Джексон. “Ця галузь повинна перебувати під повною регуляцією та наглядом”.

Голова комітету з сільського господарства Гленн Томпсон, Р-Пеннсільванія, відповів, що “повідомлення про намір” дозволяє фірмам, які відповідають вимогам щодо обробки коштів клієнтів, розкриттів і записів, обмежено працювати поки триває потенційно кількість років процес затвердження реєстрації. Закон також дозволяє Комісії з торгівлі товарами та ф`ючерсами видавати заходи з виконання проти фірм, які завершили процес “повідомлення про намір”.

Однак республіканська більшість у палаті, спільно з очікуваною підтримкою принаймні деяких демократів, означає, що закон ймовірно буде прийнятий і потрапить до Сенату, де його доля менш ясна.

Очікуване голосування палати відбувається дні після того, як Сенат США ухвалив ще один законопроект, спрямований на криптовалюту в четвер: Спільний резолюційний 109, який прагне скасувати Допоміжну бухгалтерську записку (SAB) 121 SEC.

Резолюція тепер повертається на стіл Президента. Адміністрація Байдена сказала вранці цього місяця, що Президент ветує законопроект.

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути