Неймовірний ріст транзакцій на Solana: що підтримує його успіх?

Неймовірний ріст транзакцій на Solana: що підтримує його успіх?

Децентралізовані біржі (DEXs) на блокчейні Solana перевершили тих на інших мережах, записавши 210 мільйонів транзакцій протягом останніх 30 днів.

Ця успішність відображає зростаючу роль Solana в екосистемі децентралізованих фінансів (DeFi) та його потенціал ефективно обслуговувати великий обсяг транзакцій. Що підтримує успіх Solana в транзакціях DEX?

Дані з панелі управління Dune показують, що DEXs Solana значно перевершили 15 інших блокчейнів рівня-1 (L1) та рівня-2 (L2). Серед них Ethereum, BNB Chain та Arbitrum.

210 мільйонів транзакцій Solana за останні 30 днів ставлять його далеко вперед від його ближчих конкурентів. BNB Chain записала 29 мільйонів транзакцій, в той час як Arbitrum - 13 мільйонів. Ethereum, великий гравець у просторі DeFi, керував лише 6,7 мільйонами транзакцій, розташовуючись на п`ятому місці.

Більше того, DEXs Solana також побачили вражаючий загальний обсяг у $47,75 мільярда та понад 11 мільйонів унікальних трейдерів в тому ж періоді часу. Ці цифри гостро контрастують з BNB Chain, яка повідомила загальний обсяг у $20,54 мільярда та понад 4,6 мільйона унікальних трейдерів.

Raydium, провідний DEX Solana, виступив ключовим гравцем з середнім щотижневим обсягом торгів приблизно в $5 мільйонів. Whirlpool та Meteora слідували близько, кожен з середніми щотижневими обсягами торгів близько $1,4 мільйона. До речі, ці цифри не включають дані з деяких популярних DEX Solana, таких як Orca.

Солана індігенний токен (SOL) в основному підтримував високі числа транзакцій. Він склав приблизно 40% від транзакцій. Додатково, мем-монети та низькокапіталізовані токени внесли вклад між 20% та 30% від транзакцій.

Ці цифри особливо важливі ураховуючи, що мем-монети відіграли важливу роль у виступах Solana в першому кварталі 2024 року. BeInCrypto повідомив, що ринкова капіталізація топ-10 мем-монет Solana раптово зросла на понад 800% протягом того періоду. Кінець березня ці активи досягли загальної ринкової капіталізації у $9,36 мільярда.

Досягнення Solana виходять за рамки числа транзакцій. Недавній звіт від CoinGecko підкреслив Solana як найшвидший серед провідних блокчейнів. На 6 квітня 2024 року він мав фактичний середній денний показник в 1 504 транзакції за секунду (TPS). Ця швидкість в 46 разів вища за Ethereum та більше, ніж у п`ять разів швидше за Polygon - найшвидше рішення масштабування Ethereum.

Перезапуск біржі OKX в США: новий додаток з ACH
Перезапуск біржі OKX в США: новий додаток з ACH
OKX планує перезапуск біржі в США з новим додатком до кінця 2024. Новий продукт для американських користувачів з ACH переказами. Партнерства з банками у процесі. Нова назва, нові можливості, розширення географії обслуговування 🚀
Переглянути
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути