Гендиректор Vanguard підтримав запуск біткоїн-ETF BlackRock

Гендиректор Vanguard підтримав запуск біткоїн-ETF BlackRock

Так, новий генеральний директор Vanguard підтримав запуск біткоін-ETF BlackRock

Vanguard заявив, що не вірить у інвестиційну справедливість криптовалют, і не дозволяє торгувати біткоін-ETF на своїй платформі.

Але новий гігантський фондів CEO, Салім Рамджі, очолював бізнес ETF BlackRock, коли компанія здивувала промисловість заявою про біткоїн ETF минулого року.

Так що щось має віддати, чи не так?

Можливо, не скоро, але в кінцевому підсумку так, за словами Ріка Едельмана, засновника Цифрової ради фахівців з фінансів (DACFP).

Рамджі очолював глобальний підрозділ інвестицій та індексування BlackRock, перш ніж покинути найбільший у світі управлінський актив в січні. Він почав свою кар`єру, очолюючи корпоративну стратегію фірми, і перейшов на посаду керівника управління багатством у США.

Vanguard повідомив вівторок, що Рамджі змінить Тіма Баклі як генерального директора 8 липня. Фірма оголосила в лютому, що Баклі пішов на пенсію до кінця року.

Хоча Рамджі покинув BlackRock у місяць, коли біткоїн-ETF отримали дозвіл від Комісії з цінних паперів та бірж, він, звичайно, був задіяний у підготовці.

Вперед на чотири місяці, і біткоїн-довірений BlackRock (IBIT) покищо очолює категорію з чистими притоками в розмірі $15,5 млрд. IBIT відстає від найбільшого фонду сегменту - ETF Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) - менше ніж на $1 млрд за обсягом управління активами.

У інтерв`ю Bloomberg TV липня 2023 року Рамджі сказав, що компанія `неймовірно захоплено` технологією блокчейну через її здатність видаляти значні `тріщини` у фінансовому екосистемі.

Тодішній виконавчий директор BlackRock прирівняв запланований біткоїн продукт до свого фізичного ETF на золото - iShares Gold Trust (IAU), запущений в 2005 році.

«Золото зберігається на зберіганні в сховищі, яке віддалене від нас, але тепер легше торгувати золотом, використовуючи наші золоті ETF,» - сказав він тоді. «Ми застосовуємо цю ж філософію до інших нових та розвиваються класів активів, таких як біткоїни, так само, як ми це робили з золотом 20 років тому і як ми це робили з облігаціями 20 роки тому».

Жертва біткоїн ETF була спробою `допомогти інвесторам отримати доступ до часток ринку, які інакше були б важкозрозумілими або дійсно дорогими чи неясними для них, щоб отримати доступ» - додав Рамджі.

На ціномі новинах Vanguard вівторок не згадує IBIT або криптовалюта.

Представник компанії негайно не повернув запит на подальший коментар.

У той час як брокерські компанії Fidelity та Charles Schwab, наприклад, дають інвесторам доступ для торгівлі біткоїн-ETF, Vanguard цього не робить. Компанія визнала інвестиційну справедливість криптовалют `слабкою` - вказуючи на те, що більшість криптовалютних активів `не мають внутрішньої економічної цінності` та є високо волатильними.

Едельман DACFP, який також заснував фінансові послуги Едельмана, сказав, що він вважає, що Рамджі приведе більш `ринково орієнтований підхід` до Vanguard.

В кінці кінців, він зауважив, фокус компанії на том, щоб бути найдешевшим, не надає їй стільки перевагу в умовах все більш низькозатратної галузі.

«Батьківські погляди, які перешкоджають інвесторам мати те, що вони хочуть, також не сприятимуть росту,» - сказав Едельман Blockworks.

Аналітик Bloomberg Intelligence Джеймс Сейффарт сказав в пості X, що він не вважає, що найм означає, що Vanguard запускає біткоїн ETF у найближчий час.

`Але я думаю, що Салім може змінити позицію Vanguard і не дозволити своїм клієнтам купувати біткоїн-ETF на їхній брокерській платформі,` - додав Сейффарт.

Біткоїн не буде першим пунктом на порядку денному Саліма, зауважив Едельман.

«Але в кінцевому результаті… Vanguard, безумовно, пропонуватиме біткоїн-ETF,» - заявив він. «З чисто бізнесової точки зору, це дурість не робити. І Салім не є дурним».

Bitcoin (BTC) знижується - il Capo розповідає свої думки
Bitcoin (BTC) знижується - il Capo розповідає свої думки
Bitcoin ціна впала на 1.5% до $63,500. Il Capo вважає це можливістю, але невизначеність триває. Ліквідація $79 млн за останню добу. 📉🤔🔥
Переглянути
Почему Питер Шифф предлагает продать биткоины.
Почему Питер Шифф предлагает продать биткоины.
📉 Пітер Шіфф продовжує критикувати біткоїни, спершу за $3800, тепер - про гіперболічний графік. Чи є йому віра? 🤔📈
Переглянути
Прогноз Peter Brandt: Bitcoin може досягти $300,000
Прогноз Peter Brandt: Bitcoin може досягти $300,000
Питер Брант передбачає зростання Bitcoin до $300,000, перевершивши золото. Інверсійний патерн голова і плечі на графіку BTC/Gold. Bitcoin торгується на рівні $62,741. 📈🚀
Переглянути
Прогноз ціни Bitcoin: Індикатори показують тимчасову паузу перед подальшим ростом
Прогноз ціни Bitcoin: Індикатори показують тимчасову паузу перед подальшим ростом
Огляд: Bitcoin наближається до опори $64-$64,5 тис. Перекуплений RSI сигналізує про можливу паузу перед подальшим ростом. Очікується, що ціна може відхилитися на рівнях опори перед продовженням вгору. 📈🔍
Переглянути