Відновлений хакер Ethereum промиває вкрадені $ETH

Відновлений хакер Ethereum промиває вкрадені $ETH

Хакер Ethereum відновився через 7 років, щоб відмити вкрадені $ETH

У версії Parity Multisig Wallet 1.5+ у 2017 році була виявлена серйозна вразливість безпеки. Це призвело до несанкціонованого доступу та крадіжки понад 150 тис. $ETH. Ця сума еквівалентна 30 мільйонам доларів того часу, а при поточній ціні оцінюється в 442 млн доларів. Нещодавно хакер почав відмивати 3050 тис. ETH через eXch, на суму 9 мільйонів доларів. Вони все ще контролюють 83017 тис. ETH, які зараз оцінюються в 246.6 мільйона доларів, за даними Cyvers Alerts. Ця подія привернула увагу до небезпек, які супроводжують зберігання та управління цифровими активами.

🚨ПОПЕРЕДЖЕННЯ🚨 В 2017 році вразливість у Parity Multisig Wallet версії 1.5+ призвела до крадіжки понад 150 тис. ETH, оцінюваної приблизно в 30 млн доларів США тоді.

Хакер за цією крадіжкою продемонстрував помітну терплячість, роблячи значний виток у криптосвіті. Сьогодні,... pic.twitter.com/JPD5nJcmrJ — 🚨 Попередження Cyvers 🚨 (@CyversAlerts)13 травня 2024 р.Злодій відмиває украдений Ethereum на суму $9 млн

Перейдемо до сучасності, особа за крадіжкою Ethereum знову з`явилася після 7 років, але це сталося досить несподівано. Замість того, щоб приховувати вкрадені фінанси, цей актор зараз відмиває частину украденої криптовалюти.Підхід передбачає переміщення 3050 тис. ETH на суму приблизно 9 мільйонів доларів через платформу eXch. Частина коштів прихована за допомогою кількох сконсолідованих адрес, що ускладнює слідування за ними. Бажаючі стежити за цими діями можуть зробити це за допомогою наступної адреси: etherscan.io/address/0x5167052b83f36952d1a9901e0de2b2038c3dd1a3.

Проте, щодо згаданої діяльності відмивання, загальна кількість 83017 тис. ETH або приблизно 246.6 мільйона доларів США не була переведена з володіння зловмисника. До сьогодні ця кількість залишається повністю доступною через основну адресу: etherscan.io/address/0xb3764761e297d6f121e79c32a65829cd1ddb4d32. Повернення хакера спонукає нагадати про безпеку цифрових активів

Ця подія знову підкреслює те, що криптосфера продовжує представляти низку загроз і проблем. Хоча багато ініціатив приймаються для вирішення цих проблем, шахраї продовжують використовувати наявні вразливості на свою користь.

На завершення, відновлення виявленого злочинця, пов`язаного з Parity Multisig Wallet, дає підставу повністю свідомо стежити за своїми цифровими активами та захищати їх у більш безпечний та надійний спосіб.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути