Створення гаманця Ethereum: безпека для ETH та токенів ERC-20

Створення гаманця Ethereum: безпека для ETH та токенів ERC-20

Як створити гаманець Ethereum: безпечно керуйте своїми ETH та токенами ERC-20

Дізнайтеся, як створити гаманець Ethereum для безпечного зберігання Ether (ETH) та токенів ERC-20. Навчіться відправляти та отримувати криптовалюту, а також безпроблемно з`єднуйтесь з dapps.

У сфері криптовалюти Ethereum стала видатним центром для децентралізованих додатків (dapps) та смарт-контрактів. Останні цифри від DappRadar свідчать про те, що на Ethereum побудовано понад 4 500 dapps та понад 176 000 смарт-контрактів, що розгорнуті в мережі.

ETH є другою за ринковою капіталізацією криптовалютою і постійно входить до п`ятірки найбільш торгових токенів щодня. Таким чином, є досить велика ймовірність того, що будь-хто, хто займається криптовалютою та блокчейном, буде взаємодіяти з Ethereum на якійсь стадії.

З цієї причини рекомендується мати безпечні та оптимізовані гаманці Ethereum. Ця стаття надасть вам докладну інформацію про те, як створити гаманець Ethereum, особливо для початківців, що тільки починають свій криптовалютний шлях.

Що таке гаманець Ethereum?

Гаманці Ethereum порівнюють з онлайн-банківськими рахунками. Однак, замість зберігання фіатної валюти, ці додатки дозволяють вам зберігати та керувати ETH, а також іншими цифровими токенами на основі Ethereum. Вони також дозволяють вам взаємодіяти з dapps та виконувати смарт-контракти.

Існує сотні постачальників гаманців Ethereum, кожний зі своїми перевагами та недоліками. Вибір певного, про який ми ще обговоримо пізніше, в остаточному підсумку залежить від вас та від того, що, на вашу думку, працює краще для вас.

Скільки існує гаманців Ethereum?

Одне з найчастіше заданих питань: Скільки існує гаманців Ethereum? Відповідь на це питання має багатогранний характер. На найбільш базовому рівні існують два види гаманців Ethereum:

  • Зовнішньо власні облікові записи (EOA): Зовнішньо власний обліковий запис Ethereum - це обліковий запис, який належить і контролюється приватним ключем. Власники облікових записів використовують ці ключі для підписання транзакцій, які відправляють ETH або взаємодіють зі смарт-контрактами.
  • Контрактні облікові записи: Контрактний обліковий запис Ethereum - це обліковий запис, який використовує код. Цей код, відомий як смарт-контракт, може програмуватися на виконання різних дій, таких як відправлення ETH, створення токенів або навіть діяти як децентралізована програма. Контрактні облікові записи представляють цифрові активи або ідентифікатори на блокчейні Ethereum.

Розділові гаманці Ethereum, особливо EOA, можна розділити на дві широкі категорії: гарячі та холодні гаманці, кожен з яких пропонує відмінні функціональні можливості та заходи безпеки.

Гарячі гаманці:

Це гаманці ETH, які зберігають ваші приватні ключі в Інтернеті, щоб ви могли отримати до них доступ з будь-якого пристрою з підключенням до Інтернету.

Холодні гаманці:

Цей тип гаманця ETH зберігає ваші приватні ключі автономно. Ви підключаєте їх до Інтернету лише тоді, коли готові здійснити транзакцію. Вони можуть бути не так відразу використовувати, як гарячі гаманці, але вони пропонують додаткову безпеку.

Типи гарячих гаманців:

Мобільні гаманці

Вони зручні тому, що ви можете мати до них доступ у будь-якому місці за допомогою смартфона. Зазвичай вони також більш дружелюбні до користувача, ніж настільні гаманці.

Щоб використовувати мобільний гаманець, вам спочатку потрібно завантажити й встановити його на свій телефон. Потім вам потрібно створити адреси гаманця Ethereum, які діють як ваш номер рахунку.

Більшість мобільних гаманців дозволяють вам відстежувати поточну ціну ETH. Зазвичай вони також мають вбудовані функції, такі як криптовалютний обмін та спосіб купівлі ETH за фіатну валюту.

В цілому мобільні гаманці Ethereum є зручним та дружнім до користувача способом зберігання ETH. Вони також відносно безпечні, якщо ви приймаєте заходи обережності, наприклад, робите резервне копіювання даних свого гаманця та ніколи не ділитеся своїми приватними ключами з кимось.

Веб-гаманці

Веб-гаманці часто надаютьться сторонніми сторонами, такими як обмін, постачальник гаманця або будь-яка інша організація, яка пропонує послуги з управління активами.

На відміну від інших типів гаманців, веб-криптовалютний гаманець не вимагає від вас завантаження або встановлення будь-якого програмного забезпечення; все, що вам потрібно, це підключення до Інтернету та веб-переглядач.

Веб-гаманці зручні тим, що дозволяють вам отримувати доступ до ETH з будь-якого комп`ютера. Однак вони також більш піддатливі до хакерських атак, оскільки вони зберігаються в Інтернеті. У більшості випадків користувач не матиме безпосереднього контролю над своїми приватними ключами, використовуючи веб-гаманець.

Якщо зазначена стороння організація припинить діяльність, буде взламана або на інший чин зазнає втрат користувальницьких коштів, то не гарантується, що користувач зможе повернути свої кошти. Через це важливо обирати надійного та безпечного провайдера веб-гаманців.

Розширення браузера

Розширення браузера зберігають ETH та токени ERC-20, а також взаємодіють з децентралізованими додатками у браузерах, таких як Google Chrome або Mozilla Firefox. Вони зберігають практично безмежну кількість адрес та можуть взаємодіяти з іншими блокчейнами. Розширення зазвичай безпечніше за веб-гаманці, оскільки вони шифрують приватні ключі.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути