MEV на Solana вищі, ніж на Ethereum

MEV на Solana вищі, ніж на Ethereum

MEV, зібрані валідаторами, зараз вищі на Solana, ніж на Ethereum

Solana`s валідатори трохи схожі на баристи, які легко маніпулюють планшетом — вони стають приязнішими до вас, коли ви додаєте чайові. І оскільки трейдери продовжують тиснутися в метафоричну кав`ярню Solana, чашка для чайових валідатора виглядає все більш наповненою грошима.

Валідатори - це група з 1,728 комп`ютерів, які працюють за допомогою програмного забезпечення для створення блоків на блокчейні Solana. Coinbase Cloud є відомим валідатором Solana, також Google Cloud. Одним з джерел доходу, який отримують валідатори, є максимальний добутий обсяг (MEV), який включає в себе частину чайових, сплачених пошуковими для включення в блоки Solana.

Цей дохід з MEV стрімко зростав з середини березня. Зокрема, за даними Blockworks Research, валідатори Solana заробили загалом більше з MEV, ніж валідатори Ethereum. Ще кілька місяців тому дохід від MEV Solana був заокругленням помилки порівняно з Ethereum.

Читайте далі: MEV, схоже, може бути ігрою без виграшу, вказують дослідження

Загалом визначено, що MEV - це найбільша сума вартості, яку валідатори можуть створити, упаковуючи транзакції в блокчейні. Дашборд Blockworks Research показує, що валідатори Solana виручили трохи менше 7 мільйонів доларів з MEV на минулому тижні.

Зараз MEV Solana майже виникло виключно за рахунок протоколу під назвою Jito. Jito пропонує валідатора Solana під назвою Jito-Solana, і 78% валідаторів Solana використовують цей клієнт, згідно з сайтом Jito. Клієнт дозволяє пошуковим, або трейдерам, організовувати транзакції в пакети. Пошукові можуть додати чайову, щоб спробувати змусити валідаторів відправити їхній конкретний пакет в блокчейн.

Чи все це хороше для Solana, це питання перспективи. Деякі форми MEV можуть бути хижими. Jito нещодавно зупинив свій мемпул, вид очікування транзакцій, через `сендвіч-атаки`, які дозволяють спекулянтам створювати MEV, торгуючи правильно перед і після транзакції для маніпулювання ціною та отримання прибутку від трейдера.

Читайте далі: Jito Labs припинює функціональність мемпула посилаючись на вплив на користувачів Solana

Згідно з розповідями Jito, протокол робить Solana ефективнішою, а також мінімізує негативні форми MEV, такі як сендвіч-атаки. Якщо це вдасться, Solana може побачити багато користі.

Подальший довгостроковий зростання MEV Solana, ймовірно, вказує на те, що в блоках включається менше спаму, а Solana матиме більше доступного блокспейсу, сказав аналітик Blockworks Research Хейден Цуцуй. У найкращому випадку більше блокспейсу може звільнити місце для більшої on-chain активності, що також може принести більше ліквідності, — сказав Цуцуй.

Але варто зазначити, що наразі Solana все ще калічиться від гори спаму. Понад 60% транзакцій, що не є голосуваннями, завершуються невдачею на Solana, згідно з Blockworks Research, в основному через користувачів-ботів, які зловживають дешевими комісіями Solana, затоплюючи мережу у сподіваннях отримати транзакції.

Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
🚀 Пять елітних платформ з аірдропами: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync. Кожна пропонує вигідні умови для учасників. ⚡🔥 #криптовалюти #аірдропи
Переглянути
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути