Шлях до безпечного ШІ: Елісон Дуеттман про нанотехнології та криптографію

Шлях до безпечного ШІ: Елісон Дуеттман про нанотехнології та криптографію

Allison Duettmann: Як блокчейни може зробити штучний інтелект безпечнішим

Якщо вас цікавлять нові технології, важко уявити крутішу роботу, ніж у Елісон Дуеттманн. Вона є генеральним директором Інституту передбачень, дослідницького центру, заснованого в 1986 році, який присвячений просуванню науки та технології, які, можливо, недооцінені - такі як нанотехнології, дослідження космосу та використання криптографії для побудови безпечнішого штучного інтелекту.

Елісон Дуеттман стане спікером на Інноваційній Сцені Штучного Інтелекту на Консенсусі 2024 в Остіні, Техас, з 29 по 31 травня.

Дуеттман живе у світі Великих Ідей Майбутнього. Вона є співавтором книги «Ігри майбутнього: Технології для розумної добровільної співпраці»; вона є засновницею «Екзистенційної Надії» (з місією «Думати Велико для Позитивного Майбутнього»); і вона збирається долучитися до Консенсусу 2024 на інавгураційному Саміті Штучного Інтелекту, щоб поділитися перспективами на те, що є справді корисним у світі ШІ+Крипто, а що лише хайп.

У нещодавньому інтерв`ю через Zoom ми говоримо про вражаючі можливості нанотехнологій, досліджуємо, як криптографія може допомогти у розвитку ШІ, і можливо, ми випадково тільки що запустили мільярднодоларний токен.

Інтерв`ю скорочено і легко відредаговано для більшого зрозуміння. Давайте почнемо з несподіванки. Щодо деяких технологій, які вам здаються важливими, але не отримують багато уваги: Нанотехнологія. Якщо ми розгадаємо код нанотехнологій, який приклад використання? Яким буде інший світ?

Елісон Дуеттман: Фактично, це революціонізує всю систему виробництва речей. Так, окремі застосування захоплюють. Але взагалі, це майже як ми досі виробляємо речі способом кам`яного віку. Ми беремо наявні ресурси та намагаємося їх зв`язати разом.

Але якщо ми могли б стати набагато точнішими [за допомогою нанотехнологій] у виробничому процесі ... Наприклад, в даний час ми працюємо на зовсім неправильному рівні. Ми виробляємо так багато відходів у процесі виробництва.

Уявіть собі метод 3D-друку, наприклад, але на молекулярному рівні. Таким чином, у вас буде величезні переваги в цьому напрямку. Нанотехнологія може мати дуже цікаві наслідки у апаратурі для обчислень і дуже цікаві застосування в технологіях довголіття.

Яким чином?

Наприклад, для кріоніки, вам потрібна майже молекулярна нанотехнологія для відродження пацієнтів - така як на рівні постачання ліків або на рівні наноботів у вашому кровообігу. Потім є інновації з екологічної точки зору; поглиблення вуглецю можливе за допомогою молекулярної нанотехнології, або видалення відходів у біосфері.

З урахуванням величезних можливостей, чому немає більше розвитку у нанотехнологіях?

Одне з цікавих аспектів нанотехнологій полягає в тому, що для будь-якого окремого застосування ймовірно є простіший спосіб його реалізації. Але якщо ми мали б таку загальну, високопродуктивну нанотехнологію, то ви могли б використовувати її для багатьох різних галузей.

Тому немає одного стимулу для розвитку його для окремого актора. Ось чому прогрес був таким повільним. Це майже як цільний громадський благо, що, коли воно створене, воно може спричинити революції в різних галузях. Але для будь-якого окремого застосування немає унікального стимулу для розвитку його.

Це так цікаво. Я кажу це лише напіввеселим тоном ... здається, що це добрий кандидат для криптопроекту. Тому що для реалізації цього може знадобитися велика кількість людей, з перевагами для більшої спільноти. Чи є NANO токен?!

Ну…

Якщо ні, давайте почнемо один, Елісон!

Так, тепер, коли ми це сказали, Nano DAO.

[Обидва сміються.]

Ні, але, я серйозно, це дійсно добре підходить. Багато людей у спільноті передбачень також займаються криптовалютою і цікавляться нанотехнологіями. Багато ранніх ідей наукофантастики про нано дуже добре вписуються у філософію криптовалют.

Добре, давайте говорити про криптовалюту і штучний інтелект. Як ви бачите найбільш перспективні, законні способи, які може допомогти блокчейн у розвитку безпечнішого або кращого ШІ?

Я думаю, що є три напрямки. По-перше, це сторона безпеки, де простір Web3/крипто має багатий досвід негайної реагівності, якщо у вас немає побудованих безпечних систем.

Оскільки багато систем у просторі без дозволу або незмінному просторі - якщо ви не будуєте їх правильно - до них може бути прив`язана мільйонна винагорода. Тому я вважаю, що цей дух створення безпеки та майже ненавмисного процесу перевірки є важливою ментальністю при побудові ШІ систем.

А другий?

Другий полягає в тому, як ми можемо використовувати технології, над якими також працює простір криптографії, для побудови ШІ систем, які ми хотіли б з людської точки зору?

Можете навести приклад?

Отже, можливо, існують додатки, які більше зберігають приватність, які можливі при залученні більше до криптографічних просторів. Вони можуть дозволити нам створювати кращі додатки, наприклад, для людського здоров`я та у фінансах, використовуючи криптографічні технології. І ми можемо використовувати криптографічні технології, щоб допомогти нам створювати кращі, дуже розвинені системи ШІ.

А третій і останній напрямок?

Питання управління ШІ. Таким чином, ви, можливо, можете використовувати криптографічні технології для того, щоб довести, що ви стежите за певними безпечними стандартами. Замість того, щоб ділитися усією інформацією, яка може бути власністю, ви можете поділитися лише інформацією, яка потрібна, щоб довести, що ви досягаєте певних безпечних стандартів.

Чудово, і я знаю, що ми докладемо всі зусилля для розгортання цього більш докладно на ШІ Саміті. Говорячи про це, на що ви найбільше чекаєте на Консенсусі цього року?

Я дуже хвилююсь виявити, що справді сталося зі станом криптографії та ШІ на даний момент. Я долучаюся до цього зі сторони фундаментальних досліджень або більше з боку криптографії та безпеки. Але я також знаю, що багато людей дійсно працювали наполегливо в Web3 і просторі ШІ. Тому мені дуже цікаво побачити, які з моїх гіпотез - або які з гіпотез інших людей - збулися. Хто зараз що будує? І де є можливі синергії між різними продуктами? Я хвилююсь, що відбувається в цьому просторі.

Тобою й мене. Побачимося на Консенсусі.

Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
🚀 Пять елітних платформ з аірдропами: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync. Кожна пропонує вигідні умови для учасників. ⚡🔥 #криптовалюти #аірдропи
Переглянути
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути