Легка рука Трампа SEC: регулювання криптовалют

Легка рука Трампа SEC: регулювання криптовалют

Екс-член SEC під Трампом `расторгне` регулювання криптовалют - каже колишній регулятор

Колишній помічник директора відділу з регулювання SEC Дженніфер Лі заявила 2 травня, що можливе повторне обрання Дональда Трампа ймовірно не змінить позицію SEC щодо криптовалют.

Лі заявила CNBC, що SEC `настільки статтєво працювала над криптовалютними справами` протягом першого терміну Трампа і принесла `денний світ і регулювання` в розвиваючуся індустрію.

Вона прогнозує, що SEC продовжить `визначати своє місце та досягати впливу на криптовалюту`, якщо Трамп обійме другий президентський термін.

SEC більш послідовна у визначенні того, чи входять конкретні криптовалюти в сферу агентства, проте масштаб її юрисдикції над індустрією залишається відкритим питанням, зазначила Лі.

Лі не коментувала конкретні дії SEC протягом першого терміну Трампа. Однак тодішній глава SEC Джей Клейтон критично включив деякі операції з криптовалютами в сферу діяльності SEC близько 2018 року, у тому числі під час публічного слухання в Сенаті, де він сказав, що всі ICO, які він бачив, були цінними паперами.

Клейтон також вважав, що деякі криптовалюти, включаючи Біткоін, тоді не є цінними паперами. Інші очікують про-криптовалютні політики.

Інший колишній член SEC, колишній керівник офісу з регулювання Інтернету SEC Джон Рід Старк, стверджував, що SEC під Трампом може не бути строгим до криптовалют.

Старк висловився у вересні, що глава SEC, призначений республіканцями, ймовірно `значно сповільнить` зусилля SEC щодо криптовалют. Він також запропонував, що Трамп може змінити своє антикриптовалютне ставлення, щоб задовольнити виборців-одиначок з питань криптовалют.

Старк зауважив, що у Трампа є значні криптовалютні активи, що підтверджується фінансовими заявами, пов`язаними з NFT-проектами Трампа.

Інші запропонували подібний легкий підхід. У січні головний партійний зачіпник палати Том Еммер повідомив, що друге урядування Трампа може бути `більш дружнім` до криптовалют.

У березні сам Трамп запропонував виміряну підхід до регулювання криптовалют.

Незалежно від змін в політиці, зміна у президентському урядуванні може вплинути на керівництво SEC. Глави SEC, як правило, під час змін урядувань подають у відставку. Таким чином, нинішній глава SEC Гарі Дженслер, термін повноважень якого триває до червня 2026 року, може подати у відставку у разі перемоги Трампа.

Імовірний результат виборів президента США невідомий. FiveThirtyEight передбачає, що у Трампа та Байдена однакові шанси на перемогу, з Трампом 41,7% та Байденом 40,7%.

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути