Закриття сервісу координації Coinjoin у гаманці Wasabi Bitcoin

Закриття сервісу координації Coinjoin у гаманці Wasabi Bitcoin

Wasabi Bitcoin приватний сервіс змішування закриється починаючи з 1 червня, zkSNACKs посилається на суттєвість правової впевненості

zkSNACKs, компанія, що є піонером в розробці гаманця Wasabi, закриває свій сервіс координації Coinjoin. У офіційному блозі вказано на необхідність відновлення більшої правової впевненості, користувачі Trezor Suite та BTCPayServer будуть зачеплені. Гаманець Wasabi буде продовжувати працювати як звичайний гаманець BTC, де користувачі можуть генерувати приватні ключі для транзакцій з Bitcoin.

zkSNACKs, компанія, що є піонером в розробці гаманця Wasabi, розкрила плани щодо закриття свого сервісу координації Coinjoin, що набуває чинності з 1 червня 2024 року. Це сталося через те, що Фінансова служба по боротьбі зі злочинною діяльністю (FinCE) продовжує свою роботу по боротьбі з фінансуванням терористів, пов`язаним з ХАМАС, Палестинським Ісламським Джихадом та Демократичною Народною Республікою Кореєю. zkSNACKs припинить координацію свого сервісу Coinjoin з 1 червня.

Нещодавно, FinCEN запропонувала правопроекти в сфері криптовалют. У жовтні урядове бюро видало заяву, у якій заявило, що вважатиме змішувачі криптовалют за проблему з пранням грошей та боротьбу з поганими суб`єктами, що займаються фінансуванням терористів та ухиленням від санкцій. У своєму офіційному блозі zkSNACKs оголосила про плани закрити свій сервіс змішування приватності Bitcoin.

`Протягом нашої історії ми завжди ставили перед собою завдання працювати в межах правової ясності,` - зазначила компанія. `На даний момент нам потрібно знову прийти до більшої впевненості перед продовженням.` Це натяк на можливе протистояння з законом, але це не вказано в блозі.

Навіть коли сервіс змішування припинить свою роботу, гаманець Wasabi буде продовжувати функціонувати як звичайний гаманець Bitcoin. Це означає, що користувачі все ще зможуть генерувати приватні ключі для власних транзакцій з Bitcoin, будь то відправлення або отримання BTC.

Згідно з звітом, користувачі інших клієнтів гаманця, які підключаються до координатора zkSNACKs, також будуть зачеплені. Серед них Trezor Suite та BTCPayServer. Це тому, що Coinjoins є важливою частиною механізму функціонування, так що природа блокчейну Bitcoin заважає користувачам отримати повну конфіденційність без Coinjoins.

Проте, zkSNACKs зобов`язалася продовжувати фінансування постійного обслуговування основних функцій гаманця Wasabi Wallet.

Поширено: Cryptos feed

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути