Шахрайська операція з криптовалютними монетами викрала 32 млн доларів: Blockfence

Шахрайська операція з криптовалютними монетами викрала 32 млн доларів: Blockfence

Софістикована шахрайська операція з криптовалютними монетами викрала 32 мільйони доларів з квітня: Blockfence За даними дослідження від команди безпеки Blockfence, софістикована, програмна шахрайська операція стоїть за понад 1 300 шахрайськими криптожетонами, які були створені з квітня 2023 року і вже обманули понад 42 000 жертв, загребаючи 32 мільйони доларів. Операція працює майже автоматично, створюючи жетон, який часто нагадує компанії або проекти, які ще не оголосили або не запустили жетон. Далі, шахраї вводять фальшивий обсяг, щоб приманити трейдерів. Якщо досягається достатня кількість легітимного капіталу, шахраї (припускаючи, що їх більше ніж один) виводять гроші з жетону і повторюють цей процес знову і знову. Незважаючи на те, що контракт жетону, здається, проходить кілька заходів безпеки, насправді шахраї мають можливість витратити жетони тримачів за своєю волею, створювати нескінченну кількість жетонів для шахраїв (незважаючи на те, що жетони, казалось би, заблоковані) та фальшивити максимальний обсяг жетону. `Це може бути просто одна людина, яка організовує все це, тому що, як ми бачили, багато речей, здається, робляться програмно, наприклад, створення імен жетонів здається багатьма словами, змішаними з штучним інтелектом. Розкладання жетонів ... створення пулів ліквідності, блокування LP-жетонів, шахрайський вивод; більшість з них, здається, автоматичні`, - сказав один з авторів розслідування, Пабло Саббателла. Саббателла почав досліджувати шахрайську операцію після того, як вона випустила жетон, названий на честь його компанії, Blockfence, яка стала однією з сотень створених шахрайських монет. Однак шахраї, казалось би, обмежують свій прибуток з одного жетону до 5-20 ефірів, що допомагає їм уникнути уваги, за словами Саббателли. `Тепер ми трохи глибше вивчимо цю операцію і подивимося, що вони роблять з Binance Smart Chain, Arbitrum і Base`, - сказав Саббателла. Як можуть трейдери криптовалют захистити себе від подібних шахрайств? Першим кроком, за словами Саббателли, є уникання торгівлі сумнівними жетонами. `Ви вже знаєте, що ви викладаєте себе на високий, високий ризик`, - сказав Саббателла. `Я б ніколи не купував або інвестував у актив, який я не розумію`. Однак, для трейдерів, які готові взяти на себе ризик, Саббателла радить використовувати кілька засобів виявлення шахрайств. `Я рекомендую використовувати не просто один інструмент, а два або три різних інструменти та отримувати результати з усіх`, - сказав він.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути