Хакер засуджений за шантаж пацієнтів на Bitcoin

Хакер засуджений за шантаж пацієнтів на Bitcoin

Хакер, засуджений за шантаж пацієнтів психотерапії на Bitcoin

Суд у Фінляндії засудив хакера, відповідального за шантаж 30 000 пацієнтів психотерапії на суму понад $500 000 в Bitcoin, вирішивши надати йому шість років і дев`ять місяців у в`язниці.

Юліус Ківімакі загрожував вимагати від центру психотерапії Vastaamo 40 біткойнів в 2018 році після того, як витягнувся в їх базу даних і викрав записи пацієнтів.

Потім він шантажував окремих пацієнтів, загрожуючи оприлюднити їх записи, якщо не було сплачено меншу суму в біткойнах. Ківімакі заперечує звинувачення.

Одне самогубство, ймовірно, пов`язано із спробами шантажу Ківімакі, тоді як один з постраждалих сказав BBC: `Головне - це те, що цей абсолютно байдужий, безжалісний злочинець отримує вирок у в`язниці.`

Читати більше: Фінська поліція не може знайти підозрюваного в шантажу на Bitcoin, якого вони тільки випустили

`Після цього виникають думки про те, наскільки короткий вирок, коли розглядається кількість жертв. Але це фінське законодавство, і я повинен прийняти це,` - сказав потерпілий.

Фінські ЗМІ повідомляють, що вирок Ківімакі, ймовірно, був скорочений на три місяці через угоди, які він уклав з позивачами та деякими з постраждалих. Незважаючи на це, ще більше потерпілих, ймовірно, виступлять із цивільними позовами проти нього із вимогою компенсації. Поліція втратила фінського хакера

Ківімакі був заарештований у Парижі в лютому 2023 року, коли він намагався уникнути влади, і був екстрадований до Фінляндії через кілька тижнів. В один момент він не з`явився на суд на тиждень з твердженнями влади, що вони втратили 26-річного хакера.

Під час розслідування Ківімакі Фінляндське Національне Бюро Розслідувань (KRP) можливо також розкрило приватний етос Monero, після того, як воно заявило, що евристично зробило висновки про ймовірний результат транзакції Monero.

КРП, проте, не бажало розкривати свої методи, стверджуючи: `Поліція не хоче розповідати злочинцям або будь-кому іншому, як анонімну криптовалюту можна було відстежити. Робочі методи відстеження можуть бути значущою допомогою КРП у інших нинішніх або майбутніх кримінальних розслідуваннях` (перекладено з фінської).

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути