Мережа OP: рішення для масштабування Ethereum

Мережа OP: рішення для масштабування Ethereum

Оптимізм (OP) - це мережа Layer 2, яка вирішує проблеми масштабованості Ethereum, забезпечуючи користувачам низькі комісії та швидкі транзакції. Проблеми масштабованості та високих газових комісій завжди були основними проблемами Ethereum. Це через те, що Ethereum вибрало більше безпеки, ніж децентралізації, та більше децентралізації, ніж масштабованості. Тому Ethereum має багато Layer 2 для допомоги у вирішенні проблем масштабованості.

Протягом років люди мусили витрачати великі суми газових одиниць ETH для здійснення транзакцій, але ніхто справді не звертав уваги на це, оскільки вартість ETH була невеликою. Наприклад, видати 0,001 ETH, коли ETH коштував $300, означає, що ви витрачали $0,03 на газові комісії, що було дешево.

Це також було в той період, коли мережа була менш переповненою, але з часом вартість ETH зросла з $300 до понад $ 2,000. У більш переповненому періоді користувачі виявляли, що вартість газових комісій для підтвердження транзакції в мережі Ethereum може сягати $80. Мережа OP є одним з виправлень для Еthereum на Layer 2.

Якщо ви раніше платили $10 за комісію газу в мережі ETH, вам буде приємно використовувати мережу OP, оскільки ви витратите менше ніж $ 0,01 на комісії газу. Мережа OP є однією з найбільш успішних Ethereum layer 2, яка має успішний airdrop свого власного токена під назвою Optimism (OP), який може бути торгований на централізованих біржах.

Оптимізм - це Ethereum rollup, який відомий своїми низькими газовими комісіями та швидкістю транзакцій. Використання цієї мережі для здійснення транзакцій зробить вас ще більш задоволеними і захочете регулярно користуватися цією мережею.

Щоб купити будь-який токен в мережі OP, вам потрібний OPETH; ви можете отримати OPETH двома способами: через централізований або децентралізований спосіб. Щоб отримати OPETH через централізований шлях, вам потрібно мати обліковий запис на Binance, Bybit, Kucoin або HTX, а також мати деякі USDT, які ви зможете обміняти на ETH. Потім виведіть ETH в мережу Optimism до свого гаманця EVM, такого як Metamask.

Щоб отримати OPETH шляхом децентралізованого шляху, вам потрібно знати, які гаманці використовувати. Мережа Optimism підтримує різні гаманці EVM. Ось деякі гаманці EVM, які сумісні з мережею Optimism: Metamask, Trustwallet, Coinbase Web 3 wallet, Rainbow wallet, Brave wallet, Taho wallet, OKX Web 3.0 wallet, Rabby Wallet, Zerion wallet та багато інших. Тут можна переглянути повний список гаманців Optimism екосистеми.

Щоб перейти до мережі Optimism, вам слід мати сумісний гаманець EVM та ETH готівку в гаманці, наступний крок - це містити ETH. Є різні способи моста для мосту ETH. Ви можете використовувати нативний ETH або інший ETH Layer 2, отримати нативний ETH можна на централізованих біржах або через P2P у вашого місцевого криптопостачальника.

Також ви можете отримати нативний ETH, купуючи безпосередньо з Metamask. Зайдіть до портфеля Metamask та підключіть свій гаманець Metamask або будь-який інший гаманець EVM. Виберіть своє місцезнаходження та виберіть спосіб оплати. Потім ви можете вибрати потрібну вам монету, цей метод дозволяє вам отримати різні монети на різних цепочках.

Щоб мостити ETH, ви можете використовувати наступні опції. З використанням нативного мосту оцінки: за допомогою цього ви можете утримувати мосту з наявних мереж ETH до мережі Optimism. Цей міст підтримує перевести з нативного ETH на Optimism, але не підтримує інші цепочки на Optimism. Тому він використовує вторинну платформу мосту, таку як hop protocol, stargate та інші.

Використання Optimism bridge досить просте, але вам знадобиться нативний ETH у вашому гаманці. Перейдіть на сайт, підключіть у свій гаманець до сайту, і перегляньте депозит. З прегляду депозиту ви побачите, що вам потрібно заплатити газову комісію в мережу Optimism. Ця комісія за газ є для мережі Optimism, після сплати її, вам все ще потрібно буде сплатити іншу газову комісію для ініціювання транзакції, залежно від заторів газової комісії в цей момент.

Якщо ви робите математичні розрахунки, ви помітите, що ваші витрати з перебування на Ethereum mainnet до мережі Optimism складуть понад $ 16. Це наша потреба розглянути інший варіант мосту, який полягає в тому, що ви можете використовувати вторинні мостові платформи.

Є різноманітні платформи вторинних мостів, які ви можете використовувати, і кожна з них має свої власні збори за міст. Використання платформи Optimism app bridge: Ви можете отримати доступ до всіх вторинних платформ мостів на Optimism app bridge https://www.optimism.io/apps/bridges `. Хоча більшість з них є дешевшими, ніж нативний варіант моста, вам потрібно провести дослідження та знайти найбільш доступне за найменший час транзакції.

Більшість з них досить прості в використанні, і деякі рекомендації включають Orbiter. finance, Bungee та Layerswap. Транзакції на цих платформах досить дешеві та можуть підтримувати мосту з інших цепочок.

Зайдіть на їхні сайти з Optimization bridging apps, виберіть будь-яку з ваших переваг, підключіться до свого гаманця, виберіть мережу, на яку ви хочете змостовувати до мережі Optimism, затвердіть та змостуйте.

З вашими OPETH на рахунку в гаманці, давайте провести торгівлю. Щоб торгувати в мережі Optimism, вам потрібно знати, що торгувати. На мережі Optimism ви можете торгувати лише токенами в мережі Optimism. Для знаходження токенів на Optimism вам доведеться використовувати Dexscreener.

Dexscreener - це належний трекер, що використовується для перевірки більшості монет і токенів EVM і non-EVM. Проте зараз ми зосередимося на мережі Optimism, тому перейдіть на страницу Dexscreener Optimism chain.

Ви можете побачити різні токени для торгівлі на мережі Optimism. Якщо у вас є певний токен Optimism на увазі, ви можете ввести назву в поле пошуку. Якщо ви не знаєте ім`я токена, але маєте адресу розумного контракту, ви також можете ввести її, і токен буде показаний.

З Dexscreener також можна знайти адресу розумного контракту токена, просто клацнувши на назву токена на Dexscreener. Наприклад, клацнули на будь-який токен, прокрутіть вниз і побачите адресу контракту, так само, як Smile в червоному прямокутнику. Тепер ви знаєте, як отримати розумні контракти токенів, час торгувати ними. Є різні DEX-и для торгівлі цими токенами, як показано нижче:

Перевірте розділ Optimism Defi, щоб вибрати, який DEX використовувати. Люди найчастіше використовують Uniswap DEX, 1INCH DEX та Sushi Swap. Давайте використовуємо SushiSwap, щоб показати, як торгувати токенами оптимізму в мережі Optimism. Перейдіть на SushiSwap swap розділ. Підключіться до свого гаманця і змініть мережу на мережу Optimism.

Якщо ви хочете обміняти opETH на будь-який токен оптимізму, натисніть на другу сторону, введіть адресу контракту токена і затвердіть його. Тепер ви можете торгувати.

Мережа Optimism - це така ж децентралізована мережа, як і будь-яка інша, коли мова йде про торгівлю і покупку цих токенів, вони несуть свої унікальні ризики. Багато з токенів на децентралізованих біржах є новими і, отже, неперевіреними. Тому, коли ви торгуєте цими токенами, завжди ризикуйте тим, що ви готові втратити у випадку, якщо проект виявиться шахраєм або обманом.

Автор: Невідомий

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути