Найбільший бик Біткоіна: Ключ до успіху MicroStrategy.

Найбільший бик Біткоіна: Ключ до успіху MicroStrategy.

Найбільший бик Біткоіна: Ключ до успіху MicroStrategy

Засновник та голова MicroStrategy Майкл Сейлор пережив усі взлети та падіння протягом останніх 25 років. Спочатку крах пузиря dotcom у 2000 році знищив вражаючі 99% вартості акцій компанії. У 2022 році Біткоін, значна частина балансу MicroStrategy, впав більше ніж на 70% зі свого ATH у листопаді.

Проте, в березні 2024 року MicroStrategy (MSTR) побачила вражаюче збільшення ціни акцій на 461,7% протягом останнього року. Незважаючи на усі драматичні події, MicroStrategy була успішною історією для своїх інвесторів. Хто володіє MicroStrategy?

Компанія MicroStrategy Inc. розробляє та надає підприємницький аналіз та програмне забезпечення для мобільності, включаючи платформу MicroStrategy Analytics та MicroStrategy Server. Компанія отримує прибуток через ліцензійні угоди, хмарні абонементи та пов’язані послуги, що пов’язані з їхньою платформою.

Сейлор є найбільшим акціонером MicroStrategy, з акціями класу В на суму понад $2 мільярдів, які контролюють 68% голосів. Capital Research and Management Company та The Vanguard Group, Inc. є другими та третіми найбільшими акціонерами.

Хоча Сейлор продав 400 000 голосуючих акцій з грудня по квітень, його участь драматично не скоротилась. Велика ставка

Стратегія Сейлора в якості голови в MicroStrategy полягає в тому, щоб використовувати низькозвідсотковий борг для збору значних коштів. За річними процентними ставками нижче 1%, компанія має доступ до доступних капіталів, максимізуючи інвестиційний вплив.

MicroStrategy інноваційно використовує свої акції (MSTR) для виплати боргу замість готівки, пропонуючи кредиторам премію над ціною акцій при випуску. Цей підхід користується MicroStrategy і вирівнює інтереси з кредиторами.

У 2020 році Сейлор зробив стратегічне рішення захистити від деградації вартості валюти, інвестувавши надмірну готівку MicroStrategy в Bitcoin. Приблизно в той час MicroStrategy зібрала $3,4 мільярди через різноманітні фінансові інструменти для придбання Bitcoin, загалом $4 мільярди на постійному зростанні цін.

Ідея полягає в тому, що MicroStrategy може погасити свій фіатний борг у майбутньому, продаючи менше Bitcoin, використовуючи потенціал Bitcoin в якості засобу збереження вартості з довгостроковим зростанням капіталу. В жовтні 2020 року у твіттері Сейлор розкрив, що він особисто утримує 17,732 BTC на суму $250 мільйонів. Можна припустити, що він придбав більше з того часу.

Деякі запитували, скільки #BTC я володію. Я особисто #hodl 17,732 BTC, які я купив по середній ціні $9,882 кожні. Я повідомив MicroStrategy про ці утримання, перш ніж компанія вирішила придбати #bitcoin для себе. — Майкл Сейлор⚡️ (@saylor) 28 жовтня 2020 р. Довгострокова стратегія

За останні чотири роки MicroStrategy придбала 214,246 BTC, що становить приблизно 1,02% від загальної кількості. У своєму останньому купівельному вересні компанія почала придбавати Біткоін наприкінці грудня 2023 р., прямо перед останнім биковим ринком.

Згідно зі звітами SEC, між 15 і 25 лютого компанія інвестувала $155,4 мільйона, щоб придбати 3,000 BTC. Ще 9,000 токенів були придбані за $623 мільйони конвертованих нот між 11 і 18 березня.

MicroStrategy оголосила ціну випуску облігацій, що конвертуються в акції $MSTR https://t.co/GBR4yG4Ebk — Майкл Сейлор⚡️ (@saylor) 6 березня 2024 р.

MicroStrategy близько чверті своїх загальних купівель в 2024 році, з середньою вартістю більше ніж вдвічі більше, ніж середня вартість минулого року, згідно з даними, скомпільованими Bloomberg.

Сьогодні програмна компанія володіє 214,246 BTC на суму понад $14 мільярдів, що становить близько 1% від загального обігу Біткоіна. Довгий час MicroStrategy була найбільшим власником Біткоїна серед публічних компаній. Тим не менш, нещодавно BlackRock перевищив володіння MicroStrategy через свій інвестиційний фонд Bitcoin ETF (IBIT).

Нещодавно було розкрито, що BlackRock та Fidelity разом володіють 428,304 BTC на суму $27,7 мільярдів через свої спот-фонди Bitcoin ETFs. Ці ЕТФ утримують на $214,058 більше Біткоїнів, ніж MicroStrategy.

Чи працює стратегія в довгостроковій перспективі?

Середня ціна покупки MicroStrategy в $31,554 за BTC принесла поточну ринкову вартість понад $13 мільярдів, що представляє суттєвий дохід з їхньої початкової інвестиції.

З квітня 2019 року ціни БТК стрімко зросли з $5,170 до близько $66,500 на момент написання. За останні п`ять років акції MicroStrategy (MSTR) повернули 910%, значно перевершивши широкі ринкові прибутки.

Хоча акції MicroStrategy нещодавно відступили, акції зросли понад 90% цього року, після помітного зростання на 346% у 2023 році.

Однак ціна акцій компанії не відповідає бізнес-показникам. У 2023 році бізнес MicroStrategy згенерував майже $496 мільйонів доходів, тоді як операційний дохід становив лише $800,000, що менше, ніж $11 мільйонів у 2022 році.

В цілому, яка б модель бізнесу не працювала, інвесторам вона сподобається. Піонерська інтеграція Сейлора Bitcoin в корпоративні казначейства розташувала MicroStrategy для довгострокового успіху і відкрила шлях іншим компаніям йти по його слідах. Ця стратегія продемонструвала потенціал Біткоїна як засобу збереження вартості та вплинула на більш широке прийняття в корпоративному секторі.

Прогноз ціни Bitcoin (BTC) на 22 вересня: ведмеді захоплюють ініціативу
Прогноз ціни Bitcoin (BTC) на 22 вересня: ведмеді захоплюють ініціативу
📉 Bitcoin падає, але можлива корекція до $63 000. Ініціативу на ринку тримають біки та ведмеді. Ціна може коливатися в діапазоні $61 000-65 000 в наступних тижнях. 📈 #Bitcoin #криптовалюта
Переглянути
Bitcoin (BTC) знижується - il Capo розповідає свої думки
Bitcoin (BTC) знижується - il Capo розповідає свої думки
Bitcoin ціна впала на 1.5% до $63,500. Il Capo вважає це можливістю, але невизначеність триває. Ліквідація $79 млн за останню добу. 📉🤔🔥
Переглянути
Почему Питер Шифф предлагает продать биткоины.
Почему Питер Шифф предлагает продать биткоины.
📉 Пітер Шіфф продовжує критикувати біткоїни, спершу за $3800, тепер - про гіперболічний графік. Чи є йому віра? 🤔📈
Переглянути
Прогноз Peter Brandt: Bitcoin може досягти $300,000
Прогноз Peter Brandt: Bitcoin може досягти $300,000
Питер Брант передбачає зростання Bitcoin до $300,000, перевершивши золото. Інверсійний патерн голова і плечі на графіку BTC/Gold. Bitcoin торгується на рівні $62,741. 📈🚀
Переглянути