Клієнтка JPMorgan Chase втратила $20 000 через прогалину в банківській системі

Клієнтка JPMorgan Chase втратила $20 000 через прогалину в банківській системі

Украдено $20 000 з облікового запису JPMorgan Chase через `прогалину` в банківській системі, яка залишила клієнтку без захисту: звіт

Користувач JPMorgan Chase з штату Юта не отримає компенсацію після того, як шахраї вкрали $20 000 з її облікового запису під час відпустки.

Катрін Інгланд перебувала в Флориді, коли до неї зателефонував хтось, хто, як вона вважала, працює в `відділі боротьби з шахрайством` у Chase, повідомляє місцева новинна станція KSL-TV, що належить NBC.

Людина, яка зателефонувала, повідомила Інгланд, що з її облікового запису було перераховано $20 000 і щоб вона повернула гроші, вона повинна виконати його інструкції.

Ретельно слідкуючи за поверненням грошей, Інгланд послушно дотримувалась всіх інструкцій незнайомця, передаючи йому кілька перевірочних кодів, які вона отримала в текстових повідомленнях. Після двохгодинної розмови по телефону їй наказали видалити додаток Chase з пристрою та зачекати на дзвінок назад - дзвінка ніколи не було.

`Годину пройшло. Потім пройшло ще дві години. Я казала собі: `Щось зовсім не так`. Тому ми повернулися в готель і зателефонували в Chase`, - розповіла жінка.

Після розмови з справжнім представником Chase Інгланд виявила, що її обліковий запис був підкуплений шахраєм, який вкрав $20 000.

Chase відхилив її претензію, оскільки він не зобов`язаний покривати збитки через те, що KSL-TV називає `прогалиною` в Законі про переказ електронних коштів.

Цей закон, як правило, захищає людей, чий обліковий запис було взламано або кому були викрадені картки, але він не покриває людей, які були підкуплені шахраями та надали згоду на проведення транзакцій.

Карла Санчес-Адамс, старший юрист Національного центру споживчого права, говорить, що через обмежені захисти, передбачені Законом про переказ електронних коштів, приклади таких випадків стають все більш поширеними серед банківських клієнтів, особливо після пандемії.

`Це стосується всіх і це прикрі історії, оскільки фактично немає жодних захистів... Після 2020 року, під час пандемії, поїздки грошей по проводах стали доступні через цифрові банківські сервіси. Раніше ви мусіли йти особисто до відділу, щоб виконати великі перекази через провідні. А зараз ви це можете зробити онлайн`, - каже вона.

Згенеровано зображення: Midjourney

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути