Токенізація реальних активів: відкриття для фінансової сфери

Токенізація реальних активів: відкриття для фінансової сфери

Реальні дані розблоковують справжню цінність токенізації: Chainlink

Директор капіталові ринків Chainlink Labs заявив, що традиційна фінансова сфера не є найкращим варіантом використання для токенізації, справжні дані цікаві.

Токенізація реальних активів (RWA) - одна з найбільших ринкових можливостей у сфері блокчейну, з потенціальним розміром ринку на сотні трильйонів доларів. 1/ Можливості токенізації RWA оцінюються у трильйонах доларів.

Токенізуючи актив, відкриваються блокчейн-можливості, від майже миттєвого здійснення розрахунків до підвищення ліквідності, часткової власності, інтеграції DeFi та інших.

Розбиваючи тренд RWA 🧵👇 pic.twitter.com/e4WYSB8iAo

Існує зростаюча кількість проєктів, які прагнуть токенізувати різноманітні активи, включаючи готівку, сировинні матеріали, нерухомість та інше.

Проте, дослідники платформи блокчейн-оракулів Chainlink вважають, що найбільшу можливість не враховують на користь традиційної фінансової сфери.

Вони стверджують, що по мірі того, як фінансові активні інфраструктури стають більш цифровими, менеджерам активів відкриється «значна» можливість увійти на ринок токенізації.

У звіті індустрії під назвою «Поза випуском токенів», Chainlink пояснила, де полягає можливість і як інтероперабельність та реальні дані можуть розблокувати цінність токенізованих активів.

У звіті вказано потребу в інтероперабельності та реальних даних у токенізації, щоб дозволити менеджерам активів адаптуватися до зростаючого попиту на токенізовані активи.

«Багато менеджерів активів виявляють себе неспроможними створити або пропонувати повноцінні інвестиційні продукти з цифровими активами, що токенізовані. З клієнти все більше шукають можливості інвестувати в токенізовані активи, менеджери активів, які не зможуть безпечно включити ці активи в свої пропозиції продуктів, ризикують відставанням від своїх конкурентів.» Chainlink вважає, що переваги токенізації переборюють традиційну фінансову сферу.

Оскільки це було досягнуто, менеджери активів могли б розблокувати сплячий капітал з вищими доходами, дозволяючи їм залучатися до раніше недоступних ринків або класів активів і мати доступ до глобальних, ліквідних, 24/7 ринків.

Це надавало б більшу доступність класам активів, які раніше були недоступні або важкодоступні для входу.

З цим менеджери активів могли б створювати нові моделі доходів з новими джерелами доходів через відкриті можливості. Вони могли б відрізняти свої сервіси за допомогою нових і індивідуальних фінансових продуктів для своїх клієнтів.

Заляганням било б уніфікувати портфелі клієнтів, включаючи як традиційні фінансові активи, так і цифрові активи у єдиній пропозиції.

І нарешті, це знизило б витрати на операції у внутрішній службі для менеджерів активів, оскільки їм доведеться займатися меншою кількістю посередників, використовуючи децентралізацію.

Chainlink стверджує, що технологія блокчейн розвивається в «невід`ємну складову існуючої фінансової екосистеми». Звіт висвітив інтеграцію блокчейну та традиційних активів в єдину фінансову екосистему.

Дослідники вважають, що це є результатом продовження дигіталізації, оскільки блокчейни забезпечують кращу інфраструктуру для транзакцій та зберігання активів.

Хоча можливостей застосування токенізації з даними з реального світу може бути більше, традиційну фінансову сферу не слід відкидати як ціль для розвитку та прийняття технології.

Chainlink вже закріпився на ринку традиційної фінансової сфери, співпрацюючи з компаніями, такими як ARTA TechFin та АНЗ Банк, для адаптації своїх послуг та сприяння прийняттю токенізації.

Токенізація реальних даних не лише акцентується, але й вносить вклад у зростаюче прийняття блокчейн технологій у реальному світі.

Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
Пять елітних платформ для аірдропів в криптосвіті
🚀 Пять елітних платформ з аірдропами: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync. Кожна пропонує вигідні умови для учасників. ⚡🔥 #криптовалюти #аірдропи
Переглянути
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути