Критика влади за дії проти біткоїн-сервісів

Критика влади за дії проти біткоїн-сервісів

Додаткові заходи проти біткоїн-сервісів змішування пошкодять права людей правозахисників

Вчора Міністерство юстиції США звинуватило Кеонна Родрігеза і Уільяма Лонерган Гілла, співзасновників біткоїн-гаманця Samourai Wallet, який фокусується на конфіденційності та служить також як змішувач, у відмиванні грошей та у веденні неліцензійної діяльності з передавання грошей.

Багато людей, включаючи активістів та правозахисників, висловили свою позицію про значущість цієї правової дії вже незабаром після появи новин.

Дуже поганий день для конфіденційності в інтернеті

Імплікації цього настільки серйозні

Справжній момент `до` і `після`

Людмила Козловська, Президент Фонду Відкритого Діалогу, яка навчає законодавців та регуляторів про те, як біткоїн-сервіси змішування є інструментами для активістів за демократію, що живуть під авторитарними режимами, які повинні зберегти свою анонімність, висловила свою занепокоєність щодо широкого міжнародного зусилля заборонити приватні засоби, що зберігають конфіденційність, пов`язані з біткоїном.

Зазначаючи цей подію та регуляторну мову в країнах G7, включаючи AMLR, прийнятий Європарламентом сьогодні, ми вже можемо бачити початок процесу криміналізації приватних платіжних інструментів,` - сказала Козловська журналу Bitcoin.

`Злочини можуть бути скоєні за допомогою будь-якої технології, але це не є причиною для криміналізації чи заборони приватного платіжного інструменту, особливо його розробників,` - додала вона.

`Оскільки правоохоронні органи змогли виявити відмивання грошей за допомогою цього конкретного гаманця, це означає, що вони мають всі засоби для виявлення таких злочинів і немає потреби криміналізувати таку технологію та її розробників.

Козловська пояснила, що більшість великих схем відмивання грошей відбуваються через традиційні фінансові системи та існують у формі дорогих угод із нерухомістю або оплати консультацій колишнім високопоставленим урядовим посадовцям.

Анна Чехович, головний фінансовий директор Фонду Боротьби з Корупцією та головний спеціаліст з просування біткоїну у Фонді Людських Прав, також користується біткоїн-змішувачами та хвилюється, що влада не враховує правозахисників, яким потрібно користуватися цією технологією для власної безпеки.

`Як активіст, мені не подобається тенденція, що вони намагаються контролювати такі інструменти, як змішувачі, які забезпечують нам конфіденційність, оскільки вони важливі для тих, хто бореться проти диктаторств - активістів, правозахисників, борців за свободу,` - сказала Чехович журналу Bitcoin.

`У Фонді Боротьби з Корупцією ми використовуємо змішувачі, оскільки нам потрбно захищати [ідентифікацію] наших донорів. Ми відповідальні за безпеку наших донорів, оскільки ми закликаємо їх фінансово нас підтримувати, і за цю підтримку вони ризикують ув`язненням до восьми років. Ми маємо велику відповідальність зробити все можливе, щоб цього не допустити,` - додала вона.

`Нам також потрібні змішувачі, щоб захистити [дані] отримувачів наших коштів.`

Зазначивши це, як Козловська, так і Чехович закликали тих, хто керує іншими біткоїн-змішувачами, уникати запрошувати використання їх послуг злочинців так само, як це зробили засновники Samourai Wallet.

У наступному твіті, який було вказано в звинуваченнях проти Родрігеса та Гілла, Samourai відкрито закликали російських олігархів використовувати послуги змішування Samourai для обходу санкцій.

`Ласкаво просимо нових російських олігархів-користувачів гаманця Samourai` - Samourai Wallet (@SamouraiWallet) 30 червня 2022 року.

`Це абсолютна дитячість` - сказала Козловська журналу Bitcoin. `Така риторика впевнено надає підстави для атак на розробників та приватні платіжні інструменти.`

Чехович підтримала та розвинула позицію Козловської.

`Я абсолютно не підтримую і не терплю тих, хто закликає російських олігархів використовувати біткоїн чи будь-які інструменти, пов`язані з біткоїном, як змішувачі` - сказала Чекович журналу Bitcoin. `Було неправильно говорити такі речі, і не лише це було погано для власників платформи, але також погано для біткоїн-спільноти взагалі.`

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути