Регулювання криптовалют в Кенії: формування багатоагентної групи

Регулювання криптовалют в Кенії: формування багатоагентної групи

Кенія створює багатоагентну групу для керування регулюванням криптовалют

Кенія розпочинає зусилля щодо регулювання криптовалют, уряд формує багатоагентну команду, до якої входить Центральний банк.

Ця група буде розробляти правила та нагляд за криптовалютами (також відомими як віртуальні активи) та компаніями, які займаються ними (постачальники послуг із віртуальних активів), повідомив місцевий аутлет NTV Кенія в понеділок.

Міністр казначейства Кенії професор Ндунгуна Ндунг`у оголосив про створення багатоагентної робочої групи перед Національною асамблеєю. Це відбулося після попереджень регуляторів щодо неліцензованих продуктів віртуальних активів та оцінки ризиків Центральним банком, яка визначала проблеми з відмиванням грошей і фінансуванням терористичних організацій.

Ця оцінка підкреслила потенційні ризики відмивання грошей та фінансування терористичних організацій, що підкреслює потребу в регулятивних заходах.

Звіт Кенії за 2022 рік щодо боротьби з відмиванням грошей визначив віртуальні активи та постачальників послуг із віртуальних активів як напрямки, які потребують уваги.

Крім того, кенійські органи виявили щонайменше 20 млн доларів, які було внесено в економіку у 2023 році через підозрілі зняття коштів М-Песа. Ці операції були пов`язані з тимчасово призупиненим проектом сканування очей Worldcoin.

Кенійський Законопроект націлено на Регулювання Крипторинку

Кенія відзначається найвищою активністю криптовалют та інтересом у регіоні Східної Африки. Вона навіть входить до п`ятірки найбільших ринків на всьому континенті. Однак Кенія поступається Нігерії за загальною кількістю власників криптовалют, маючи приблизно 4,4 млн власників.

Підхід Кенії до регулювання криптовалют, здається, є в еволюції. Після періоду негативу парламент країни активно займався обговореннями та проектами, пов`язаними з криптовалютами в 2023 році.

Це кульмінувало у комітеті Національної Асамблеї затвердив Закон про Ринки Капіталу (Поправка), 2023 в грудні. Цей законопроект, якщо буде прийнятий, значно змінив би підхід Кенії до криптовалют, вводячи оподаткування на криптобіржі та гаманці, аналогічне традиційним банківським транзакціям.

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути