Скандал з монетними воротами: повернення законодавця до основної партії Південної Кореї

Скандал з монетними воротами: повернення законодавця до основної партії Південної Кореї

Скандал з монетними воротами. Законодавець `повернеться до найбільшої політичної партії Південної Кореї`

Законодавець, який перебуває в центрі скандалу `монетні ворота` Південної Кореї, планує повернутися до Демократичної партії, найбільшої політичної партії Національної Асамблеї.

Згідно з iNews24, Кім Нам-ґук повернеться до складу Демократичної партії (ДП) до `початку травня`.

Кім наразі є членом Партії демократичного альянсу за демократію, коаліції дрібних партій з тісними зв`язками з ДП.

Але Партія демократичного альянсу за демократію `одноголосно вирішила` об`єднатися з ДП на зустрічі, яка відбулася 22 квітня.

Цей крок дозволить ДП отримати `велику більшість` в Асамблеї, після катастрофічного поразки Партії сили народу президента Юн Сок-юля (PPP) на загальних виборах 10 квітня.

Однак не всі будуть раді почути новину про повернення Кіма до ДП. Звинувачення того, що Кім продав криптовалюти, виступаючи у комітеті з урегулювання криптовалют, викликало значні суперечки минулого року.

Та наступні розслідування Кіма та інших законодавців викликали видимо безкінечний потік політичних сварок щодо власності депутатів криптовалюти.

Скандал побачив Кіма відчуженим від ДП. Він урешті покинув партію і приєднався до альянсу, групи менших лівих партій.

Альянс був сформований перед виборами і отримав 14 місць у Національній Асамблеї.

Кім балотувався як інкумбент на виборчому окрузі Ансан Данвон і легко переміг свого конкурента з PPP.

Кім отримав 51,32% голосів, а кандидат PPP Пак Сун-джа отримав менше 47%. Ніяких перешкод не встоїть на шляху Кіма

Юн Янг-джунк, співголова Демократичного альянсу, розповів журналістам після зустрічі:

`Демократичний альянс одноголосно вирішив об`єднатися з Демократичною партією. Ми сподіваємося завершити процес об`єднання до 3 травня, дати виборів лідера фракції ДП.`

Юн Янг-джунк сказав, що процес все ще потрібно схвалити Комісією з виборів.

Але, припускаючи, що цей процес пройде без проблем, співголова сказав, що `результатом` буде `офіційне розпускання Демократичного альянсу.` Демократична партія Кореї стверджувала в неділю, що зовнішня політика президента Юн Сок Ієля, яку вона сприймає як ізоляцію Китаю, була причиною виключення Південної Кореї з цьогорічного саміту Групи семи, запланованого на липень у Італії.

Після виходу з ДП, Кім спочатку продовжував свої обов`язки як незалежний законодавець. У березні він оголосив, що приєднається до альянсу, повідомивши своїх підписників у Facebook:

`Незалежно від того, як багато я думаю про це, я не можу просто сидіти і дивитись на диктаторське правителівство юна Сок Иля та насильницькі дії.`

Журналісти опитали Юн Янг-джунка, чи дійсно буде дозволено Кіму повернутися до ДП. Юн сказав, що так буде, `якщо члени альянсу не заперечать об`єднання.` Наслідки скандалу

Закони, що були введені після справи з монетними воротами, призвели до того, що верховним суддям та державним службовцям довелося робити річні декларації криптовалют.

Декларації вимагають від публічних посадовців декларувати всі свої - та своїх найближчих родичів - утримання криптовалюти.

Об`єднання підвищить кількість місць Демократичної партії в 300-місному складі асамблеї з 142 до 156. Обговорення запуску фондів біткоїн-біржеторгів в центрі уваги, підтримане перемогою головної опозиційної Демократичної партії Кореї на загальних виборах 10 квітня.

І об`єднання може мати подальші наслідки для великої та дуже активної криптоспільноти Південної Кореї. Перед виборами 10 квітня ДП обіцяла, що в разі обрання вона тискатиме на регуляторів з метою затвердження ETF біткоїну та альткойнів.

Деякі прихильники криптовалют висловили сумніви щодо мотивів ДП для цього обіцяння. Однак регулятори вже раніше цього року сказали, що вони розглянуть це питання після виборів.

Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Кінцевий термін подачі апеляції у справі Ripple Vs. SEC
Ripple змушений заплатити $125 мільйонів штрафу SEC, але ще невідомо, чи подаста апеляцію агентство. Це може вплинути на ділові угоди Ripple у нових регіонах. ⌛🔒
Переглянути
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути