Оновлення Cardano 2024: Hydra, Marlowe та Lace

Оновлення Cardano 2024: Hydra, Marlowe та Lace

Cardano Крокує Впереду у 2024 році з великою кількістю оновлень та поліпшень

Cardano, восьмий за розміром криптовалютний актив за ринковою вартістю, розпочав 2024 рік з серією оновлень та релізів, спрямованих на поліпшення продуктивності, масштабованості та взаємодії. Приклади включають нові релізи Hydra, Marlowe та Lace, а також реліз Cardano Node.

Перший реліз Hydra 2024 року запущений: версія 0.15.0. Hydra є протоколом вторинного рівня Cardano, який спрямований на підвищення розміру транзакцій та загальної ефективності платформи.

🚨НОВИЙ РЕЛІЗ: Marlowe TypeScript SDK 0.3.0-beta

  • 💪Підтримка Node.js/Deno
  • 💪Досягнуто паритету можливостей 1-1 між TS-SDK та Runtime 0.0.6
  • 💪Додано приклад відкритої ролі
  • 💪Додано приклад мережевого об`єкта (мерклізованих контрактів)

У подібному ключі, команда Marlowe оголосила про реліз Marlowe 0.3.0, досягнувши кілька важливих віх. 11 січня Marlowe оголосила, що їх оновлений веб-сайт доступний.

Marlowe - це спеціалізована мова (DSL) та набір інструментів для створення та виконання смарт-контрактів. Marlowe дозволяє розробникам будувати, тестувати та розгортати смарт-контракти у безпечний, простий та зрозумілий спосіб.

Marlowe була запущена на mainnet у травні 2023 року і з тих пір пройшла через різні оновлення та поліпшення.

Перший реліз Hydra 2024 року, версія 0.15.0 вже доступний ✨

  • Hydra-node може працювати в офлайн режимі - внесено внесок @SundaeSwap
  • Heads відкриті цією версією можуть переходити від ери Babbage до ери Conway та працювати на sanchonet
  • L2 залишається Babbage до події HFC

У кінці 2023 року було запущено Marlowe Runner, що дозволяє розгортання смарт-контрактів прямо з браузера без необхідності у власний вузол чи спеціальний фронтенд. Це був значний крок вперед у потужності смарт-контракту Cardano.

Згідно з останнім звітом про розвиток від IOG, Cardano випустив версію ноди v.8.7.3, яка вирішує незначну проблему в мережі Ouroboros.

У інших новинах, команда Lace недавно випустила версію 1.8, яка виправляє помилку, поліпшує продуктивність винагород за участь у пулах стейків на графіку та дозволяє синхронізацію з іншими універсальними гаманцями з кількома адресами.

Xandeum: Рішення для масштабування Solana та токен XAND
Xandeum: Рішення для масштабування Solana та токен XAND
🌟 Xandeum готує рішення для масштабування Solana та токен XAND. Представлення відбудеться на конференції SOL Breakpoint 2024 в Сінгапурі. 🚀 #crypto #Solana #Xandeum #масштабування #токен
Переглянути
Новий смартфон Solana Seeker: революція в web3
Новий смартфон Solana Seeker: революція в web3
Solana Mobile випустила Solana Seeker - новий смартфон з поліпшеними характеристиками та інтеграцією штучного інтелекту. Попередні замовлення відкриті за $450, відправка у 2025 році. Ціна токена SOL зросла на 8,34% до $140,67. Солана заробила $70 мільйонів. Криптоспільнота підтримує новину. 🚀
Переглянути
Назва статті: Прогрес у впровадженні смарт-контрактів на XRP Ledger: довіра є ключем
Назва статті: Прогрес у впровадженні смарт-контрактів на XRP Ledger: довіра є ключем
Крипто журналісти здивовані та радісні новини від Ripple CTO щодо смарт-контрактів на XRPL. Повільне впровадження та поетапний розвиток довіри. Ripple планує внести нову програмованість у XRPL у 2025 році. 🚀
Переглянути
Зростання вартості транзакцій на Shibarium: що відбувається?
Зростання вартості транзакцій на Shibarium: що відбувається?
Shibarium вражає зростанням транзакцій SHIB та BONE на 2024%, що викликає занепокоєння серед користувачів. 🚀📈 #ShibaInu #криптоновини
Переглянути