Перший прозорий та безпечний каркас для криптовалюти в Європі

Перший прозорий та безпечний каркас для криптовалюти в Європі

Європейські регуляції Market in Crypto Assets (MiCA) є першим у світі комплексним правовим каркасом для криптоактивів. Цей регуляторний крок спрямований на створення прозорого та безпечного середовища для інвесторів у криптопромисловість Єврозони. Правила MiCA обов`язкові для емітентів криптоактивів та постачальників криптослужб.

Чимало написано про те, що включає регуляція MiCA, чому її впровадили та який вплив вона має на користувачів криптовалюти в Європі.

На підставі кількох специфічних правил MiCA для постачальників криптоактивів та емітентів криптоактивів, детальний опис яких надано вище, можна зробити висновки:

Переваги:

  1. Комплексний регуляторний каркас забезпечить юридичну визначеність та ясність щодо криптоактивів, сприятиме довірі до галузі та легітимізації криптовалюти.
  2. Постачальники криптоактивів надаватимуть корисну та достовірну інформацію інвесторам, покращуючи прозорість та обліковість в галузі.
  3. Правила MiCA забезпечують інвесторам однаковий рівень захисту в усіх країнах-членах Європейського Союзу.
  4. Ліцензування постачальників криптоактивів в рамках MiCA надає їм `паспортні` права, що означає, що вони можуть працювати у всіх країнах-членах ЄС.
  5. MiCA відкриває більше можливостей для інвесторів, сприяючи інноваціям та впровадженню криптовалюти.

Недоліки:

  1. Невизначеність щодо деяких регуляцій, таких як класифікація NFT та зовнішня реалізація.
  2. Для ліцензованих постачальників криптоактивів потрібна процедура `Пізнай свого клієнта` (Know Your Customer, KYC), що порушує приватність користувача.

В цілому, MiCA EU Regulatory Framework представляє собою перший комплексний норматив для глобальних криптоактивів, який можуть використовувати інші країни. Це позитивний крок на шляху до створення міцного та безпечного екосистеми для криптоіндустрії в Європі.

Ця реґуляція надає необхідну юридичну визначеність для захисту активів інвесторів та підвищення довіри до криптовалюти. Проте, регуляція в криптовалюті все ще знаходиться у початковій стадії, і MiCA має певну невизначеність в регуляторних питаннях, які потрібно вирішити в майбутньому для кращого охоплення галузі.

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути