Звіт: Обсяг торгів на криптовалютних біржах зріс у 2023 році

Звіт: Обсяг торгів на криптовалютних біржах зріс у 2023 році

Згідно з останнім звітом CoinGecko Annual Crypto Industry за 2023 рік, обсяг торгів на криптовалютних біржах склав 36,6 трильйонів доларів, з зростанням обсягу на +53,1% з третього кварталу ($6,7 трильйонів) на четвертий квартал ($10,3 трильйона). Це перше зростання квартал на квартал з початку 2023 року, що можна пояснити `зростаючим бичим настроєм` на ринку криптовалют через очікування схвалення SEC біткойн-ETF.

Незважаючи на проблеми на ринку, такі як падіння FTX, світова банківська криза або регуляторні проблеми Binance у 2023 році, дані, представлені в звіті, свідчать про загальне відновлення ринку. Обсяг торгів в грудні 2023 року стрімко зріс до 4,3 трильйонів доларів, такого обсягу не бачили з березня 2023 року. Централізовані біржі панували протягом усього 2023 року, незважаючи на складнощі, особливо порівняно з децентралізованими біржами. Звіт розкриває: співвідношення між обсягом торгів між CEX та DEX на ринку на Q4 склало близько 91,5%. Співвідношення між похідними CEX та DEX скоротилося до 97,3% з 98,5%. Співвідношення CEX до DEX у цілому за 2023 рік становило 91,4%, а співвідношення між похідними CEX та DEX становило 98,1%.

В списку Топ-10 централізованих бірж за обсягом торгів переважали Binance, Upbit, OKX, Bybit і Coinbase. Попри те, що Binance знизився до щорічного мінімуму ринкової частки у 41% в листопаді, протягом 2023 року втрачаючи маркетингову війну, йому все ж вдалося зайняти перше місце.

Також варто відмітити зростання обсягу торгів CEX на +98,1% QoQ, після того як Топ-10 CEX зафіксували обсяг торгів у розмірі 2,2 трильйона доларів у 2023 році. Раніше протягом двох попередніх кварталів обсяг торгів не досягав 2 трильйонів доларів.

На загальний обсяг торгів 10 найбільших CEX в 2023 році складало 7,2 трильйона доларів порівняно з 9,4 трильйона доларів у 2022 році, що становить спад на -23,4% річного зрівняння.

Також звіт розкриває обсяг торгів на децентралізованих біржах (DEX) у 2023 році. 10 найбільших DEX зареєстрували обсяг торгів у розмірі 205,3 мільярдів доларів у 2023 році, що свідчить про зростання на +87,1% порівняно з попереднім кварталом. Домінують на ринку DEX Uniswap, Pancakeswap, Orca, Curve і THORSwap.

Варто відзначити, що найбільшими переможцями серед DEX у четвертому кварталі 2023 року названі Orca і THORSwap, збільшивши свій обсяг торгів на +1 079% ($12,2 мільярда) і +422,4% ($10,1 мільярда) відповідно.

Розподіливши обсяг торгів на DEX за ланцюгами, звіт показує, що Ethereum у четвертому кварталі 2023 року мав обсяг торгів на DEX у розмірі 99,3 мільярда доларів, що свідчить про зростання на +38,3% порівняно з третім кварталом. Однак він завершив рік з низьким показником домінування на рівні 41%, вперше знизившись нижче 50% в листопаді та грудні.

Серед ланцюгів варто відзначити, що найбільшим переможцем була Solana, зі зростанням на +985,5% в QoQ, тоді як друге місце зайняв THORChain зі зростанням обсягу торгів на +422,4% в Q4. Дані показують, що ці два ланцюги зайняли 3-е і 5-е місце у грудні 2023 року.

Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
У Перу зявилися фізичні магазини для купівлі та продажу біткоїнів з індивідуальним обслуговуванням, що сприяє зростанню довіри користувачів. Це вказує на зростаючий інтерес до криптовалют у країні. 🚀🇵🇪 #Peru #криптовалюти #біткоїн
Переглянути