Arbitrum наближається до Ethereum в кількості транзакцій

Arbitrum наближається до Ethereum в кількості транзакцій

У динамічному світі криптовалют, Arbitrum не відстає від Ethereum, виконавши 375,3 мільйона транзакцій у 2023 році, зміцнюючи свою позицію в революції мережі Layer 2.

За новим звітом CoinGecko, в минулому році криптовалюта Arbitrum здійснила 375,3 мільйона транзакцій, практично на рівні з 383,1 мільйонами на головній мережі Ethereum.

У загальному, у 2023 році Layer 2 мережі загалом склали понад 1,31 мільярда транзакцій, з чого саме на Arbitrum - 375,3 мільйона, що становить 28,6% транзакцій L2 на Ethereum.

Arbitrum становить понад третину (37,5%) транзакцій на Ethereum Layer 2, за винятком opBNB.

Ця система майже дорівнює кількості транзакцій на головній мережі Ethereum, яка зафіксувала 383,1 мільйона транзакцій у 2023 році.

У четвертому кварталі обсяг транзакцій на L2 зріс на 93,8%, досягнувши 659,0 мільйона порівняно з попереднім кварталом, де було 340,0 мільйонів.

Значний приріст в основному пов`язано з opBNB, з 304,8 мільйонами транзакцій (47,6%) у четвертому кварталі, в основному через збільшення реєстрацій. Фактично, лише в грудні мережа зафіксувала кілька днів з більш ніж 20 мільйонами транзакцій.

Поміж цих значних досягнень Arbitrum, звіт CoinGecko також надає цінну інформацію про продуктивність Bitcoin, Solana, NFT та інших криптовалют у 2023 році.

Рівень 2 мережі, Arbitrum, побудована на блокчейні Ethereum, розпочала новий рік з сильними показниками. Платформа показала значне збільшення як у обсязі торгівлі, так і в оцінці свого власного токена ARB.

Згідно з даними DeFiLlama, обсяг децентралізованих бірж (DEX) на Arbitrum перевищив інші блокчейни, включаючи такі платформи як Binance Smart Chain, Solana та Polygon, протягом останнього тижня.

Дивовижно, 5 січня обсяг DEX на Arbitrum ненадовго перевищив обсяг головної мережі Ethereum, досягнувши вражаючої величини.

Цей успіх в основному можна пояснити зростанням числа криптоінвесторів, які використовують мережу з доступними комісіями за транзакції.

За даними L2Fees, Arbitrum є одною з найдешевших мереж для транзакцій, з середньою комісією в 0,26 доларів, у порівнянні з Ethereum з комісією понад 5 доларів.

Це може пояснити значний приріст торгового обсягу на DEX на Arbitrum.

Крім того, дані L2Beat показують, що Arbitrum знаходиться серед трьох найкращих мереж 2 рівня, з середніми 12,85 щоденними транзакціями.

Збільшення обсягу DEX та активності мережі привело до зростання загальної заблокованої вартості (TVL).

З початку року на блокчейн надійшло понад 250 мільйонів доларів. Це привело до імпресивного досягнення максимальної загальної вартості Arbitrum у розмірі 2,64 мільярда доларів на 12 січня.

Незважаючи на значний успіх, токен ARB Arbitrum зазнав значного впливу через останнє зниження криптовалютного ринку. Зокрема, він зазнав зниження приблизно на 10% і тепер стоїть приблизно 2,13 долара.

Наразі ціна Arbitrum (ARB) становить приблизно 2,08 долара, з обсягом торгівлі в розмірі 576 853 819,67 доларів за останні 24 години. Це зниження ціни на 3,32% протягом одного дня.

Проте протягом того ж періоду було збільшення на 3,94%, зокрема протягом останніх семи днів. Ринкова капіталізація Arbitrum становить 2 655 026 574 доларів, із загальним обіговим резервом у 1,3 мільярда ARB.

Арбітраж в даний час проводить скидки свого власного токена ARB для користувачів, які раніше використовували певні додатки на Ethereum.

Метою є заохочення користувачів ознайомитися з мережею Arbitrum та просування прийняття протоколу.

Зацікавлені користувачі повинні відповідати певним критеріям.

Серед них створення мосту в Arbitrum One або Arbitrum Nova, здійснення транзакцій у різних місяцях, виконання послідовності транзакцій з різними смарт-контрактами та здійснення транзакцій з накопиченою вартістю, яка перевищує певний поріг у доларах.

Незважаючи на недавнє зниження ціни на 3,32%, Arbitrum (ARB) записав зростання в 3,90% протягом останніх семи днів, перевищивши глобальний спад криптовалютного ринку на -5,20%.

Однак, порівняно з подібними криптовалютами в екосистемі Ethereum, які продемонстрували зростання на 12,70%, Arbitrum виявив певне пропущення.

Xandeum: Рішення для масштабування Solana та токен XAND
Xandeum: Рішення для масштабування Solana та токен XAND
🌟 Xandeum готує рішення для масштабування Solana та токен XAND. Представлення відбудеться на конференції SOL Breakpoint 2024 в Сінгапурі. 🚀 #crypto #Solana #Xandeum #масштабування #токен
Переглянути
Новий смартфон Solana Seeker: революція в web3
Новий смартфон Solana Seeker: революція в web3
Solana Mobile випустила Solana Seeker - новий смартфон з поліпшеними характеристиками та інтеграцією штучного інтелекту. Попередні замовлення відкриті за $450, відправка у 2025 році. Ціна токена SOL зросла на 8,34% до $140,67. Солана заробила $70 мільйонів. Криптоспільнота підтримує новину. 🚀
Переглянути
Назва статті: Прогрес у впровадженні смарт-контрактів на XRP Ledger: довіра є ключем
Назва статті: Прогрес у впровадженні смарт-контрактів на XRP Ledger: довіра є ключем
Крипто журналісти здивовані та радісні новини від Ripple CTO щодо смарт-контрактів на XRPL. Повільне впровадження та поетапний розвиток довіри. Ripple планує внести нову програмованість у XRPL у 2025 році. 🚀
Переглянути
Зростання вартості транзакцій на Shibarium: що відбувається?
Зростання вартості транзакцій на Shibarium: що відбувається?
Shibarium вражає зростанням транзакцій SHIB та BONE на 2024%, що викликає занепокоєння серед користувачів. 🚀📈 #ShibaInu #криптоновини
Переглянути