Bitcoin Halving: Шлях до підвищення прийому BTC

Bitcoin Halving: Шлях до підвищення прийому BTC

Bitcoin Halving може прискорити споживчий прийом BTC

Поки світ запанікував через наближення Bitcoin Halving - і ціна біткоїну (BTC) внаслідок цього - важливо взяти паузу для перевірки реальності.

Ця стаття є частиною пакету CoinDesk `Майбутнє біткоїну`, опублікованого для співпраці з четвертим Біткоїн `halving` у квітні 2024 року. Девід Бейлі є головним маркетологом Azteco.

Halving є не подією для переважної більшості світу. В основі це проста еволюція у тому, як люди, які обробляють трансакції біткоїну, отримують оплату. Усі електронні платежі, чи б то було здійснене за допомогою кредитної картки, Venmo або натисканням на телефон, потребують якогось виду обробки.

Трансакції біткоїну на ланцюжку обробляються великою мережею так званих `майнерів`, які підтверджують і реєструють трансакції на блокчейні. До цього часу ці майнери отримують два види винагород: винагороду за блок, оплачену мережею біткоїну, та плату за мережеву трансакцію, також оплачену в біткоїнах особою, яка здійснює трансакцію.

Наближення `halving` зменшує першу винагороду наполовину. В цьому немає нічого дивного. Досить сказати, що halving є передбачуваною частиною системи, спроектованою для регулювання постачання нових біткоїнів шляхом передбачуваний способом до видачі максимум 21 мільйона біткоїнів. Десь у наступному столітті, згідно з поточними тенденціями, винагорода за блок для обробки платежів у біткоїнах наполовину зменшиться до нуля.

Але результат зменшення винагороди за блок має значний вплив на другу, плату за мережеву трансакцію. Збільшення комісій за трансакції - це якісне нагадування про те, що постачання біткоїна обмежене з метою. Коли вже буде випущено 21 мільйон біткоїнів (як блокові винагороди), немає можливості створити додаткові біткоїни або змінити постачання, як часто роблять з власними фіатними валютами уряди.

Тому деякі люди порівнюють біткоїн з `цифровим золотом`. Це не погане порівняння, але варто пам`ятати про два важливі відмінності: По-перше, постачання біткоїна фіксоване на 21 мільйон біткоїнів. Постачання золота скінченно, але не фіксоване і відоме. Нарешті, хто знає, які величезні золоті резерви можуть бути виявлені завтра?

По-друге, біткоїн можна безконечно ділити. Оскільки біткоїн стає дорожчим, люди будуть використовувати підоділу вартості (наприклад, у одному біткоїні є 100 мільйонів сатоші). Золото фізичне, і його не можна безкінечно ділити з ростом вартості, хоча нові цифрові золоті вибухи намагаються зробити золото активним більше, ніж, добре, біткоїн.

Halving нагадує людям, що постачання біткоїна дійсно обмежене, а попит зростає, піднімаючи ціну біткоїна на довгострокову перспективу. Чим щось стає дорожче, тим більше людей захоче використовувати його, і так цикл продовжується.

У найближчій перспективі найбільш повсякденний вплив halving буде ширшим переходом споживачів до процесорів з меншими витратами за трансакції. Введення Мережі Відмови, другого рівня мережі, яка обробляє трансакції біткоїну поза основним блокчейном. Мережа Відмови обробляє трансакції біткоїну від однієї вершини до іншої практично миттєво, точно так само, як на головному блокчейні.

Чим відмінність? Комісія за трансакцію Відмовної мережі становить кілька центів. Для звичайних людей - тих, які роблять невеликі перекази або використовують трохи біткоїна для покупок товарів і послуг - це стане переважним способом проведення операцій; воно швидке і дешеве. Відносна легкість укладення угод з Мережею Відмови також може прискорити прийом споживачів.

Див. також: Вивчення мережі Відмови біткоїну

Трансакції на ланцюжку, звичайно, не зникнуть. Люди продовжать використовувати блокчейн для документування великих транзакцій - таким же чином, як ви б використовували дротовий платіж, а не дебетову картку, для покупки автомобіля чи будинку.

Оскільки мережеві комісії за трансакції на ланцюжку продовжують зростати, конгестія мережі буде компенсована переходом до мереж другого рівня, що, у свою чергу, буде сприяти більшому обсягу трансакцій, деякі з яких будуть здійснюватися на головному блокчейні, це підніматиме комісійні витрати. В остаточному підсумку, навіть зі зростанням мереж другого рівня, таких як Мережа Відміни, та розширенням результату, ймовірно, буде стійке зростання мережевих витрат при широкій адаптації біткоїна.

І це добра річ.

Чим біткоїн діє більше, ніж інші валюти, тим більше буде людей комфортно використовувати його. Хоча більшість з нас не є майнерами, багато з нас зараз знаходяться у фінансовій тисячі: сьогодні в світі є більше мільярда дорослих, у яких є смартфон, але немає банківського рахунку. Ці люди цифрово зв`язані з рештою світу, але не мають переваг участі в глобальній фінансовій системі.

Для них біткоїн є міцним рішенням для їхніх щоденних витрат або особистих заощаджень - але тільки в тому випадку, якщо це швидко, надійно, недорого і доступно. Наближення `halving`, спонукуючи до прийому мереж другого рівня, таких як Мережа Відміни, робить біткоїн саме таким.

Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Bitcoin піднімається до $65 000, встановлюючи нові рекорди. Очікується подальше зростання, але можливий пік. Рухомі середні лінії підтримують узлітний тренд. Рівні опору - $70 000, підтримки - $50 000. Технічні показники позитивні. 📈💰
Переглянути
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
🔍 Дослідження витрат стародавніх біткойн-гаманців з 2009 року з 2015 по 2024 рік підтвердило нові транзакції, що викликають інтерес у криптоспільноті. 2,400 BTC вартістю $141 млн було переміщено. 🧐🔗
Переглянути
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Bitcoin зростав після зниження ставок Феду, але зараз ралі може припинитися. Високий рівень ФОМО може призвести до коригування. Соціальні метрики показують охолодження настроїв на ринку криптовалют. Santiment зафіксував ріст індексу Страху та Жадання. Bitcoin вернувся до рівня під $63K. 📈🔻📉
Переглянути
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Bitcoin та Золото штурмують вгору на фоні розширення ліквідності та зниження ставок. Центральні банки збільшили баланси, що стимулює інвестиції, підтримуючи підйом обох активів. 🚀🪙
Переглянути