Небезпека класифікації ETH як цінного паперу

Небезпека класифікації ETH як цінного паперу

Що станеться, якщо SEC визначить ETH як цінний папір?

Статус Ethereum перебуває в лімбі - наразі ETH не вважається цінним папером за оцінкою Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) - але все це може швидко змінитися.

Ethereum розглядається як децентралізована криптовалюта, а не як цінний папір. Однак регуляторні органи, такі як SEC, продовжують відстежувати простір криптовалют та можуть надати подальші вказівки і раптово змінити чи нові рішення в майбутньому. Важливо бути в курсі регуляторних змін.

Широко повідомлялося, що декілька компаній, що базуються у США, отримали судові приписи з метою визначення ETH як цінного паперу. Вельми малоймовірно, що SEC класифікує ETH як цінний папір

Kenzi Wang

, співзасновник і генеральний партнер Symbolic Capital, заявив Cryptonews, що дуже малоймовірно, що SEC класифікує Ethereum як цінний папір. Ванг пояснює, що класифікація ETH як цінних паперів SEC не тільки скасувала б роки попередніх норм, але також була б прямо протилежною їх партнерському регулятору Комісії з торгівлі товарними ф`ючерсами (CFTC).

«Хоча SEC продовжує накладати нечіткі заяви щодо потенційного статусу цінних паперів ETH, CFTC чітко вказала, що вони розглядають ETH як товар - надзвичайно чітко у 2022 році у файлінгах щодо розслідування FTX/Alameda», - сказав Ванг.

SEC

схвалила торгівлю ф`ючерсами ETH на регульованих біржах давно у кінці 2023 року. Під час цього процесу схвалення SEC не прийняла жодних заходів для зміни класифікації ETH як товару CFTC, пояснює Ванг.

«Неспівпадіння між цими двома регуляторами [SEC та CFTC] не тільки шкідливе для громадськості, але і головна причина, чому ми не бачимо, щоб SEC рушила вперед із класифікацією ETH як цінного паперу», - доводить Ванг.

Що станеться з заявками на ETH ETF?

Декілька заявок було подано для біржового фонду (ETF) Ethereum до SEC і рішення про схвалення або відхилення продуктів було відкладено, що відповідає очікуванням аналітиків.

SEC тепер має час до 23 травня для схвалення або відхилення заявки VanEck на ETF Ethereum, який відстежуватиме другу за величиною криптовалюту у світі.

HANetf засновник та спів-CEO Гектор Макніл сказав Cryptonews, що SEC використає перегляд ETH як цінного паперу, щоб відкласти своє рішення про схвалення ETH ETF, «перекидаючи келих вперед».

Якщо SEC переходить до перекласифікації ETH як цінного паперу, це призведе до закінчення будь-яких заявок SEC з ETH ETF у його поточній формі, пояснює Лоран Ксіс, керівник CEC Capital.

«Ви не можете змінити актив з нічого на цінний папір протягом ночі, оскільки ф`ючерси ETH вважаються де факто не цінним папером і не входять в чинний регуляторний рамок CFTC», - додає Ксіс.

Що таке цінний папір?

«Цінний папір є представленням частки власності або прав на актив чи компанію. Передача власності активу на блокчейн та присвоєння йому токена називається токенізацією», - пояснює Ксіс.

Поєднуючи ці два поняття, виходить цінний-папір, цифрове представлення власності чи прав на актив, який був токенізований і збережений на блокчейні. Інвестиційний актив, цінний папір - цифровий актив, що представляє власність чи інші права. Він передає значення від активу або пакету активів кому-небудь, хто володіє приватними ключами до токена.

«Проще кажучи, цінні папери - цифрова форма традиційних інвестицій, таких як акції та облігації. Токени розглядаються регуляторами як цінні папери, коли вони відповідають критеріям, встановленим тесту Хоуї, тобто є вкладення грошей, спільний підприємницький проект та розумне очікування прибутку за рахунок зусиль інших», - додає Ксіс.

Нативний токен Ethereum, ETH, був розроблений для використання для оплати транзакцій у мережі Ethereum, тому ETH є криптовалютою. Однак, оскільки його торгують на біржах та утримують для збільшення вартості, інвестори розглядають його як цінний папір. Ці токени, подібні акціям, повинні бути зареєстровані в SEC.

Якщо SEC дійсно пере-класифікує ETH як цінний папір, це спричинить його видалення з лістингу.

Олівер Гейл

, співзасновник та генеральний директор Panther, пояснює: «ETH не є цінним папером - ICO було продажем цінних паперів», додаючи, що «на довгострокову перспективу перемагає децентралізація та глобальна конкуренція».
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
ETH може зрости до $2,800, завдяки великим придбанням китів. Торговий обсяг збільшується, технічний аналіз показує бичий настрій. Шанси на ріст до $2,800 високі 😊📈.
Переглянути
Невідомі мотиви: переказ Ethereum Віталіка Бутеріна
Невідомі мотиви: переказ Ethereum Віталіка Бутеріна
Віталік Бутерін знову виводить Ethereum відповідно до данних Lookonchain, спільнота обурена.
Переглянути
Аналіз ціни Ethereum: $2,7К - мета ETH
Аналіз ціни Ethereum: $2,7К - мета ETH
ETH може досягти $2,7К після росту на 6%. Технічний аналіз показує можливе формування дна. Резерви обміну підвищуються, що може вплинути на ціну. 📈🤔
Переглянути
Криптожурнал: Кіт Ethereum вивів 10 000 ETH після 2-річної бездіяльності
Криптожурнал: Кіт Ethereum вивів 10 000 ETH після 2-річної бездіяльності
Кіт Ethereum ICO вніс 10 000 ETH на біржу Kraken після 2 років бездіяльності, з продаху за $24,37 млн. Кітева криптостопа стала 9,298 ETH ($22,63 млн). Продажі кітів викликали хвилю у криптоспільноті. Ethereum показує ознаки оживлення, зроставши на 4%.🚀
Переглянути