SEC тисне суддю на 2 мільярди доларів у справі Ripple

SEC тисне суддю на 2 мільярди доларів у справі Ripple

Гарлінгхаус заявляє, що SEC тиснути суддю на накладення штрафу в розмірі 2 мільярдів доларів і покарань у справі Ripple

Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США, очевидно, просить суддю Нью-Йорка накласти штраф у розмірі 2 мільярдів доларів на компанію Ripple Labs, як повідомили у середу соціальні мережі від головного виконавчого директора та головного юриста криптокомпанії.

Подання SEC про винесення рішення та відшкодування, подане в п`ятницю, залишається під печаткою для сторонніх осіб. За словами Стюарта Алдероті, головного юриста Ripple Labs, цензуровані версії документів будуть доступні для громадськості до вівторка, 26 березня.

Очікується, що рішення кінцеве для цього етапу багаторічної правової боротьби між Ripple Labs та SEC, яка розпочалася в грудні 2020 року, коли SEC подала позов проти криптокомпанії та її керівників, звинувачуючи їх у порушенні федеральних цінних паперів шляхом продажу XRP як інституційним, так і роздрібним клієнтам.

Коли був поданий позов, це призвело до широкомасштабного вилучення з листингу або призупинення торгівлі XRP на американських біржах. Федеральний суддя вирішив минулого року, що Ripple порушив федеральні цінні папери, прямо продавши XRP інституційним інвесторам, але не в продажу XRP роздрібним інвесторам через біржі.

Глава Ripple Labs, Бред Гарлінгхаус, вказав у своєму пості на X (колишній Twitter), що компанія буде боротися проти запропонованого рішення.

`SEC планує запросити від судді 2 мільярди доларів у справі, яка не містила жодних звинувачень (не кажучи вже про знахідки) у шахрайстві або безтурботності`, - написав Гарлінгхаус. `Для цього взагалі немає жодних передумов. Ми продовжуватимемо розкривати SEC таким, як вони є, коли ми відповімо на це`.

Алдероті написав, що компанія подасть свою відповідь на подання SEC в наступному місяці, додавши: `Як ми все бачили знову й знову, це регулятор, що торгує виборцями заявами, які є хибними, спотвореними і призначеними для введення в оману... Замість вірно застосовувати закон, SEC залишається налаштованим на бажання покарати та деінтуїтивати Ripple – та галузь в цілому. Ми віримо, що Суд обережно підійде до фази відшкодування`.

Речник SEC відмовився коментувати.

ОНОВЛЕННЯ (25 березня 2024, 20:45 UTC): Додана відповідь речника SEC.

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути