Недійсні емейли шахраїв: кредитори FTX та BlockFi втратили $7 мільйонів

Недійсні емейли шахраїв: кредитори FTX та BlockFi втратили $7 мільйонів

Софістикований шахрайський захоплюючий емейл спрямований на кредиторів злиденних криптовалютних компаній FTX та BlockFi, за інформацією онлайн-визначальника блокчейнів Plumferno.

Представники FTX та BlockFi отримали легітимно виглядаючі шахрайські емейли, які привертають їх обіцянкою миттєвих виведень їх залишкових балансів. Джерело: X

`Емейли, здається, надходять від команди реструктуризації BlockFi з оновленням про їхню судову справу та пропонуванням постраждалим користувачам можливості вивести свої залишкові баланси`, - зауважив експерт з безпеки Plumferno в темі на X (Twitter).

Кредитори цих убогих бірж чекають на свої відшкодування, починаючи з того моменту, як суд по банкрутству Нью-Джерсі схвалив план BlockFi щодо повного повернення коштів клієнтам гаманців у жовтні 2023 року.

Шахраї використали розлючення кредиторів для накопичення щонайменше $7 мільйонів цифрових активів та NFT.

`Складно проводиться тривала фішингова афера, проведена одним з клієнтів PinkDrainer, з втратами (до цих пір) майже $7 мільйонів за останні 5 днів.` За допомогою кількох друзів я виявив цілком складну тривалу фішингову аферу, проведену одним з клієнтів PinkDrainer, з втратами (до цих пір) майже $7 мільйонів за останні 5 днів.

Джерело? Фейкові емейли BlockFi, що пропонують розрахункові вимоги для користувачів. pic.twitter.com/sCSNGtcHaA

— Plum (@Plumferno) 23 березня 2024 року

Pink Drainer - це група загроз, яка насамперед зорієнтована на фішинг і спрямована на інвесторів у криптовалюту.

Аналітик блокчейн також відзначив, що деякі з кредиторів навіть не усвідомлюють, що їх обкрадають.

`Найгірше у цій афері полягає в тому, що більшість активів було викрадено зі сплячих гаманців - людей, які, ймовірно, постраждали від банкрутства BlockFi та не торкнулися коштів з того часу`, - написав аналітик.

Крім того, ця електронна афера також поширюється серед кредиторів FTX. Оновлення щодо відшкодування з вигляду легітимного емейлу FTX повідомляло, що компанія здійснює `реструктуризаційні заходи`.

`FTX тепер просувається вперед, дозволяючи всім користувачам повністю виводити свої активи`, - читалося в емейлі. Отримав повідомлення, що це також стосується клієнтів FTX - не впевнений щодо будь-яких доменів поки, але будьте обережні! pic.twitter.com/fogK79qNfU

— Plum (@Plumferno) 23 березня 2024 року

BlockFi, FTX Кредитори Отримали Викарабану Електронну Поштову Скриньку від Mailer Lite

Plumferno додав, що зловмисники використали мережу скомпрометованих електронних адрес з порушення даних Mailer Lite, що сталося у січні.

`Дуже ймовірно, що ці емейли пов`язані з витоком бази даних MailerLite в січні`, - зауважив Plumferno. `Це тому, що та ж сама інформація відправника присутня в обох цих фейкових емейлах BlockFi`.

Визначальник блокчейнів спершу помітив аферу після того, як на початку тижня до гаманця шахрая надійшло майже $4,5 мільйона в Ethereum.

Крім того, за звітами, шахраї також отримали NFT високої якості, включаючи Mutant Apes та Otherdeed.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути