Криптовалютні активи в ері регулювання: перспективи ринку

Криптовалютні активи в ері регулювання: перспективи ринку

Одною з моїх ключових питань про наступну еру у сфері криптовалют і блокчейну є таке: Як буде використовуватися всі капітал, як ймовірно залучаться в цифрові активи та криптовалюти, коли вони стануть краще регульованими?

Понад 90% світових фінансових та бізнесових активів вважаються `на місці` – тобто вони є власністю та управляються суб`єктами та особами, які проживають у країнах, де вони купуються та продаються.

Сьогодні більшість криптоактивів купуються та продаються за кордоном (я оцінюю їхню кількість приблизно в 80% на основі даних з CoinGecko). Однак, коли відкриватимуться нові регульовані можливості, в ці цифрові середовища активів буде напливати новий капітал. Я але не вважаю, що з`явиться велика нова гама можливостей для зростання криптовалют.

Якщо ви регулярно читаєте мої колонки, то знаєте, що я наполегливо вважаю, що Ethereum піде по шляху багатьох інших технологічних екосистем на шлях до домінування. Ethereum - це, передусім, технологічна платформа. Так, ETH - це криптовалюта, але його основний мотив для попиту полягає в його використанні, як платіж за обробку транзакцій. Я вважаю, що з часом ETH в основному буде підконтрольний законам подання та попиту на обчислювальну потужність цього `світового комп`ютера.`

Технологічна галузь потребує та процвітає завдяки стандартам, які надають економічні масштаби та мережеві ефекти. Ethereum переміг у війні стандартів для програмування і в значній мірі вирішив свої проблеми масштабованості, зробивши його вибором за замовчуванням. Цифрові активи, в загальному, будуть існувати в екосистемі Ethereum.

Bitcoin не підкорений тим же правилам. Хоча люди тенденційно об`єднують їх разом, Bitcoin є справжнім криптоактивом і дуже схожим на золото; люди не купують його з планами використовувати. Вони купують його за його рідкісну цінність та для того, щоб побачити його зростання як активу. Як і золото, люди не очікують, що Bitcoin згенерує готівковий потік, просто щоб зростання через його рідкість.

Не вважаю також, що останні зусилля додати екосистему Layer 2 до Bitcoin, схожу на те, що існує в Ethereum, ймовірно змінює цей результат. В екосистемі Ethereum є велика перевага, а користувачі Bitcoin, які хочуть зробити свій актив програмованим, вже давно мігрують його в `зв`язані` Bitcoins на Ethereum.

Тому, чи може існувати тільки один Bitcoin? Теоретично, може існувати нескінченна кількість Bitcoins. Практично вже відчувається, як вони практично вже є. Litecoin, Dogecoin та безліч інших мем-монет та криптовалют є практично ідентичними копіями Bitcoin. І хоча поки немає BrodyCoin, я пропоную безкоштовні NFT (отримайте свій тут!).

Незважаючи на ефективно нескінченну кількість копій Bitcoin, я підозрюю, що насправді може бути й завжди буде тільки один Bitcoin, і це той, що ми вже маємо. Повернімося до аналогії із золотом. Хоча постачання золота не є нескінченим, є досить багато інших благородних металів. Ми могли б мирно торгувати сріблом або діамантами як золотом.

Незважаючи на те, що доступні декілька варіантів, золото абсолютно домінує на ринку благородних металів. Загальна ринкова капіталізація глобальних золотих запасів оцінюється на 13,7 трильйона доларів. Срібло становить всього 1,3 трильйона доларів і ринкову капіталізацію. Порядок величини розділяє золото від наступної альтернативи і тому я вважаю, що ми побачимо Bitcoin збереже позицію на порядок вище, ніж будь-яший інший альтернативний криптовалютний актив.

Я вважаю, що це має декілька важливих наслідків для людей, які готуються до наступної хвилі зростання на цих ринках, яка прийде з регульованою ерою. Перше - винахід нової криптовалюти не обов`язково буде шляхом до успіху. Bitcoin має цю роль, і якщо люди хочуть цифрового золота, саме це вони куплять.

По-друге, світ цифрових активів повинен бути набагато більшим, ніж проста цифрова версія золота. Нафта є важливою (на даний момент) для світової економіки і вона в 10 разів більша за золото - вона приносить 1,7 трильйона доларів доходу щорічно (не плутати з ринковою капіталізацією). Нові можливості для зростання щодо прибутку щорічно від щось, що використовується споживачами або потрібно підприємствам, ймовірно, будуть набагато більшими. Це простір, в якому я шукатиму наступні можливості для реального зростання.

Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Bitcoin піднімається до $65 000, встановлюючи нові рекорди. Очікується подальше зростання, але можливий пік. Рухомі середні лінії підтримують узлітний тренд. Рівні опору - $70 000, підтримки - $50 000. Технічні показники позитивні. 📈💰
Переглянути
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
🔍 Дослідження витрат стародавніх біткойн-гаманців з 2009 року з 2015 по 2024 рік підтвердило нові транзакції, що викликають інтерес у криптоспільноті. 2,400 BTC вартістю $141 млн було переміщено. 🧐🔗
Переглянути
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Bitcoin зростав після зниження ставок Феду, але зараз ралі може припинитися. Високий рівень ФОМО може призвести до коригування. Соціальні метрики показують охолодження настроїв на ринку криптовалют. Santiment зафіксував ріст індексу Страху та Жадання. Bitcoin вернувся до рівня під $63K. 📈🔻📉
Переглянути
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Bitcoin та Золото штурмують вгору на фоні розширення ліквідності та зниження ставок. Центральні банки збільшили баланси, що стимулює інвестиції, підтримуючи підйом обох активів. 🚀🪙
Переглянути