Трафік мереж L2 після оновлення Dencun: Віталік Бутерін вражений

Трафік мереж L2 після оновлення Dencun: Віталік Бутерін вражений

Засновник Ethereum Віталік Бутерін здивований використанням L2 після оновлення Dencun

Засновник Ethereum Віталік Бутерін сказав у четвер, що кількість `використання`, яку він побачив від мережі L2 після минулотижневого важливого оновлення Dencun, виявилася нижчою, ніж він очікував.

Відповідаючи на питання, яке було подане Радіо килима на ETH Тайбей у четвер, Бутерін відповів обережно на запитання, чи виявилося виконання Dencun кращим, ніж він очікував.

`Це залежить від того, що ви розумієте під кращим`, - відповів видатний розробник криптовалют.

Бутерін продовжив похвалювати розробників Ethereum за бездоганне впровадження оновлення, перед тим як зазначити на те, що, на його думку, внесок Dencun до трафіку в мережах L2 виявився досить поганим з моменту його запуску минулої середи.

`Кількість використання цікаво низька, чи не так?` - сказав Бутерін.

Dencun представив блоби, нове рішення для зберігання даних, яке, за допомогою процесу під назвою proto-danksharding, тепер дозволяє зберігати дані L2 на ланцюжку на тимчасовий період близько місяця (замість завжди), радикально знижуючи газові витрати L2 практично до нуля.

Бутерін заявив у четвер, що головні розробники Ethereum сподівалися, що перед впровадженням Dencun мережі L2 будуть використовувати в середньому три блоби на блок; поточний рівень на 67% нижчий за ціль.

Це не означає, що мережі L2 втратили трафік після Dencun; навпаки, більшість з них подвоїли об`єм транзакцій з минулого тижня.

Трафік досяг таких висот на мережі L2 Coinbase Base вчора, що транзакції на Coinbase.com та Coinbase Wallet почали відмовляти з перервами вчора. Сьогодні вранці газові витрати на Base раптово стрибнули практично до третини від рівня до Dencun, після того як торгові боти затопили мережу в ажіотажі, пов`язаному з мем-койном. Транзакційні витрати на Base сьогодні стрибнули вгору.

Причиною здається збільшена активність торгових ботів, які готові платити високі витрати пріоритету.

Як наслідок, на Base сьогодні було дорожче здійснювати транзакції, ніж на інших L2, які використовують блоби. pic.twitter.com/smjsd1lcNl

Тим не менш, Бутерін та інші учасники Ethereum здається очікували ще більших стрибків у трафіку L2, враховуючи різке зниження газових витрат L2 у Dencun - особливо в той час, коли газові витрати на головній мережі Ethereum зростають до рівнів, які стають невитримними для багатьох роздрібних користувачів.

Маріус ван дер Вейден, головний розробник Ethereum, сказав, що можливо ще зарано оцінювати успіх блобів, оскільки деякі мережі L2 ще не інтегрували Dencun.

`Не всі L2 перейшли на блоби ще,` - сказав ван дер Вейден. `Це означає, що у L2 є ще багато місця для зростання.`

Наприклад, Polygon ще не оновився повністю до Dencun. Віце-президент продукту Polygon Labs Девід Сілверман раніше сказав Decrypt, що він очікує, що всі L2, включаючи Polygon, будуть повністю інтегровані з Dencun протягом місяця-двох.

Ван дер Вейден також сказав, що плюсом відносно низького використання блобів в мережах L2 до цього часу були мінімальні газові витрати, які дозволили такий трафік. Зрослий попит на місце для блобів, ймовірно, збільшить витрати на транзакції L2, хоча в якій мірі це ще побачити.

У Тайбеї у четвер Віталік Бутерін підкреслив цю думку.

`Я вважаю, що це добре для сучасних роллапів, що витрати на транзакції дуже дешеві,` - сказав він.

Але засновник Ethereum підкреслив, що він більше зацікавлений в тому, щоб використання блобів в наступні місяці відповідало його очікуванням.

`Определено чекаю на збільшення використання в найближчі місяці,` - додав він.

Редаговано Андрю Гейвардом

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути