Банкрутство FTX: відновлення після краху

Банкрутство FTX: відновлення після краху

FTX був на межі банкрутства, коли прибула команда по рятуванню: Джон Рей

Поточний генеральний директор FTX Джон Дж. Рей III відповідає на твердження свого позореного попередника Сема Банкман-Фріда, що клієнти не втратили `нічого` у краху біржі в 2022 році, називаючи їх `категорично, байдуже та демонстративно хибними`.

У заяві постраждалого, написаній Реєм від імені FTX та її підпідприємств, Джон повідомив судді Нью-Йоркського окружного суду Льюїсу Каплану, що `уривковані` твердження Банкман-Фріда про те, що його біржа була платоспроможною, є `скаженням` останньої заяви у січні, де вони очікували повне відшкодування клієнтів.

Однак те, що фонд FTX зміг зібрати достатньо грошей, щоб відшкодувати клієнтів біржі, значно допомагало підйому ціни біткоїна, а також `десятки тисяч годин..., витрачених на копання через руїни мережливого злочинного підприємства пана Банкман-Фріда, щоб виявити кожен можливий долар, токен або інше майно` - не означає, що поведінка Банкман-Фріда була не злочинною, довів Рей.

Рей розповів суду, що коли він прийняв посаду, карбованці біржі були майже порожні - на платформі залишилося всього 105 біткоїнів, порівняно з майже 100 000 біткоїнів, до яких мали право клієнти.

Деяку втрачену власність вдалося відновити, сказав Рей, в той час як інші, включаючи хабарі чиновникам Китаю та `сотні мільйонів доларів`, які Банкман-Фрід витратив на різні інвестиції або на купівлю доступу до знаменитостей та політиків, назавжди втрачено.

`Збиток був величезний. Скрута не існує`, - написав Рей у середу у судовому матеріалі. `Ефективний альтруїзм, принаймні такий, яким жив Сем Банкман-Фрід, був брехнею`.

Рей сказав суду, що, незважаючи на поточний план повернути гроші, багато клієнтів FTX залишаються `надзвичайно незадоволеними` оцінкою їхніх коштів.

Так як клієнтам буде повернено гроші на підставі вартості їхніх портфелів на момент банкрутства - не сьогоднішньої набагато вищої вартості - вони `ніколи не повернуться до такого ж економічного положення, яким були б сьогодні відсутність [Банкман-Фрідового] колосального шахрайства`, доводив Рей.

У своїх власних заявах про вплив на постраждалих, подані раніше на цьому тижні, десятки клієнтів FTX описали емоційне та фінансове вплив, який крах біржі мав на їхні особисті життя.

`Не повинно бути уявлень, що тому що активи збільшилися вартістю або професіонали змогли відновити кошти та майно, взяте або викрадене з фонду, не була потрібна [банкрутство]`, - писав Рей. `Не робіть помилку; клієнти, негромадські кредитори, державні кредитори та неінсайдерські акціонери зазнали і продовжують страждати`.

Банкман-Фрід планується засудити 28 березня.

Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
У Перу зявилися фізичні магазини для купівлі та продажу біткоїнів з індивідуальним обслуговуванням, що сприяє зростанню довіри користувачів. Це вказує на зростаючий інтерес до криптовалют у країні. 🚀🇵🇪 #Peru #криптовалюти #біткоїн
Переглянути