Криптовалюта привертає шахраїв в Таїланді

Криптовалюта привертає шахраїв в Таїланді

Ціна криптовалюти може привернути шахраїв: Тайландська асоціація цифрових активів

Асоціація Цифрових Активів Таіланду попередила користувачів Таіланду, що недавнє підвищення ціни криптовалюти може потенційно привернути хакерів. Асоціація, яка складається з мережі евангелістів блокчейну, має на меті підвищити свідомість серед громадян про темний бік бульбашки криптовалютних активів.

За словами Суппакріта Бунсата, засновника Bitcast та директора асоціації, не зважаючи на зростання ціни криптовалюти, вартість вчинення крадіжки залишається незмінною і приваблює шахраїв.

“Кожен очікує, що криптовалютний ринок буде у стані бичка цього року, в основному завдяки запуску біржевих фондів spot Bitcoin та зменшенню винагороди за блок у біткоїнах.”

Це попередження надходить в той час, коли Таїланд став свідком вражаючої втрати на суму 867 мільярдів батів ($ 24,2 мільярда) від криптогрубіжів минулого року. Крім того, згідно з членами асоціації, проблемне зберігання криптовалют затримало розвиток криптовалют в Таїланді.

“Якщо актив був вкрадений, гроші не можна повернути. Найдешевший та найефективніший тактичний план - запобігти завданню шкоди,” - додав Бунсат.

Додатково, асоціація надала пріоритет освіті клієнтів з розуміння власності крипти. “Якщо інвестори розуміють власність крипти, вони зрозуміють, що їм дійсно потрібно захищати.”

Ще одним потенційним недоліком є незнання зберігання цифрових активів. Клієнти не повинні покладатися на біржі для зберігання цифрових активів, відзначив він. Інвестори повинні мати знання, свідомість та застосовувати відповідну технологію, щоб зробити ринкове зростання стійким.

“З кращим розумінням, я вважаю, збереження активів буде легким, і вони будуть більш захищені від вкрадень.” Масштабні криптогроші в Таїланді

У серії затримок, пов`язаних з криптовалютами, тайські власті у вересні 2023 року затримали 5 підозрюваних у зв`язку з криптогроші. Масштабний шахрайство обдурило понад $ 76 мільйонів від місцевих інвесторів.

Прес-секретар Кіберзлочинності в Таїланді заявив тоді, що схеми інвестування продовжують наносити шкоду в Таїланді, що породжує реакцію регуляторів.

Шахраї стають все більш винахідливими та спрямовуються на користувачів через обманні URL-адреси веб-сайтів, що належать державі, для доступу до криптокошельків.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути