Bitcoin: База даних майбутнього

Bitcoin: База даних майбутнього

Bitcoin - не просто гроші, а база даних

Попередження: ця стаття може викликати у вас різні емоції, вона може вас збентежити або збентежити, ви навіть можете зламати свій екран від гарячки (не робіть цього). Будь ласка, прийміть це як тригер попередження.

Bitcoin - це база даних. Це саме. Блокчейн - це база даних для зберігання попередніх оновлень, щоб мати можливість відтворити поточний стан цієї бази даних, набору UTXO. Весь протокол Bitcoin побудований навколо бази даних. Що є дійсним записом в цій базі даних, а що - не є дійсним записом? Хто має право запропонувати записи в цю базу даних, як забезпечити, що будуть розглядатися і прийматися лише записи цих користувачів? Який механізм аутентифікації обмежує записи в цю базу даних? Як регулювати записи в базу даних, щоб люди не змогли створити їх так багато, що це перевантажило б або збоїло програмне забезпечення, що управляє базою даних? Як гарантувати, що люди не зможуть створювати окремі записи, які будуть достатньо великими, щоб спричинити інші проблеми зі збоєм обслуговування?

Усе це стосується бази даних.

Доказ роботи? Вся мета цього протоколу - це керувати тим, хто насправді може обробляти оновлення бази даних. Bitcoin створений як децентралізована система, тому потрібен спосіб оновлювати базу даних у децентралізований спосіб, при цьому даючи користувачам можливість досягти згоди з усіма їх окремими копіями бази даних на одне оновлення. Якщо кожен просто оновлює свою окрему копію бази даних самостійно, не буде способу досягти згоди на єдину версію бази даних. Якщо ви залежите від деяких авторитетних фігур для обробки оновлень, тоді процес оновлення не є дійсно децентралізованим. Це було досягнуто за допомогою РОД, щоб дозволити будь-кому обробити оновлення, але не без витрат, пов`язаних з цим.

Доказ роботи є просто децентралізованим механізмом оновлення бази даних.

Архітектура мережі взаймодії? Вона існує виключно для поширення запропонованих оновлень бази даних (транзакцій) та завершених оновлень бази даних (блоків). Вузли перевіряють транзакції, коли вони надходять до їх мемпула? Це передфільтрація запропонованих оновлень бази даних та гарантія їх правильності. Вузли перевіряють, чи відповідає блок потрібному рівню складності? Це передфільтрація запропонованого оновлення бази даних та гарантія його правильності, перш ніж передати його іншим вузлам для оновлення їх локальної копії.

Мережа взаємодії вже існує лише для узгодження багатьох копій однієї й тієї ж бази даних.

Bitcoin script? Вона просто існує з метою функціонування як механізм авторизації для записів в базі даних. Щоб видалити існуючий запис у поточному стані бази даних, UTXO, користувач, який пропонує таке оновлення, повинен надати доказ аутентифікації, який відповідає умовам скрипта, який блокує існуючий запис бази даних. Тільки існуючі записи або UTXO можуть бути `витрачені` для авторизації створення нових записів в базі даних. Вугілець - єдині учасники протоколу, які можуть створювати записи, не зустрічаючи умову видалення існуючого запису за допомогою виконання вимог авторизації, визначених у її блокувальному скрипті.

Bitcoin script - це просто механізм контролю та обмеження того, хто може писати в базу даних.

Кожен аспект того, що представляє собою Bitcoin, обертається навколо основної функції підтримки бази даних та забезпечення збереження та узгодження багатьох учасників мережі, які мають свої окремі копії цієї бази даних, стосовно поточного її стану. Усі властивості, що роблять Bitcoin цінним як форму грошей або засобу оплати, виробляються на основі того, як функціонує база даних.

Багато людей в цьому середовищі вважають, що цю базу даних слід використовувати виключно як засіб оплати або форму грошей, і я співпереживаю цій точці зору. Я також вважаю, що треба зробити все можливе, щоб масштабувати цей основний випадок використання наскільки це можливо, не жертвуючи суверенітетом і безпекою можливості прямого взаємодії з цією базою даних.

Але все ж таки, коли схаменеться до об`єктивної реальності того, що таке Bitcoin, воно залишається просто базою даних. Люди, готові заплатити витрати, виміряні у сатошах, щоб записати вхід, який вважається дійсним згідно з правилами цієї бази даних, можуть зробити це. Ви не можете зробити нічого, щоб зупинити їх, за винятком зміни того, що вважається дійсним записом в цій базі даних, що означає переконати всіх інших також прийняти новий набір правил щодо дійсних записів.

Люди можуть вільно конкурувати в межах правил консенсусу, записуючи те, що вони хочуть в цю базу даних, за умови, що вони сплачують витрати, встановлені правилами та структурою стимулювання майнінгу. Це й працює.

Зрештою, кожному індивіду можна вирішити, що вони хочуть дозволити або не дозволяти у своїй базі даних, але, пройшовши лабіринт семантики та філософських дебатів, одна річ залишається неперечною та об`єктивною істиною: Bitcoin - це база даних.

Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Bitcoin у сумі $500 мільйонів вийшов з верхніх бірж. Були здійснені великі перекази з Huobi і Kraken на адресу Poloniex. Поки курс Bitcoin не реагував на це. можливі різні сценарії. Курс між $63,000-$67,500. 📈🔥
Переглянути
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн піднімається до параболічної фази, каже аналітик. Ціль - новий історичний максимум найближчим часом. $59,958 зараз. 🚀📈 #біткойн
Переглянути
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin може досягти $100,000 завдяки глобальній ліквідності і зниженню ставок. Ринок очікує биковий тренд, але є ризики. Росте кореляція між ліквідністю та Bitcoin. Зниження ставок сприяє волатильності, але існують небезпеки. Bitcoin може стати безпечним активом. Ціна може досягти $100,000 швидше, ніж очікуємо. 🚀🌕
Переглянути
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
📈 $62K ціна BTC після зниження ставок. Звіт передбачає можливе досягнення $1M до 2037 року. Відновлення ринку на підході. 🚀
Переглянути