Bitcoin-триматель MicroStrategy зазнає труднощів, ETF на спотовому ринку біткойну загострює ситуацію

Bitcoin-триматель MicroStrategy зазнає труднощів, ETF на спотовому ринку біткойну загострює ситуацію

Bitcoin-триматель MicroStrategy наразі зазнає труднощів в Новому році, а ETF на спотовому ринку біткойну здаються загострювати цю ситуацію.

Акції фірми з програмного забезпечення для обробки даних вже знизилися на понад 20% з початку цього місяця, знищивши приблизно $4 мільярди її ринкової вартості.

Тим часом, в січні біткойн (BTC) зрос на понад 10%. В його ринковій вартості MSTR наближається до потрійного зростання за минулий рік.

MicroStrategy володіє 189 150 BTC ($8,7 мільярдів) на своєму балансі, що незручно означає, що її біткойни вартістю більше на понад $1 мільярд, ніж фактична компанія.

Однак, справжня вартість біткойнів у MicroStrategy трохи нижча, оскільки вона купила деякі зі своїх біткойнів за позичені кошти.

Випускник університету Массачусетса Майкл Сейлор, колишній генеральний директор, планує продати 315 000 акцій компанії, що на даний момент оцінюється в $170,5 мільйона. Сейлор оголосив про своє намір продати частину своїх акцій (приблизно чверть вільного плаваючого капіталу) під час телефонної конференції в листопаді.

План самовпевненого бульбашкового біткойнового корови - продавати 5 000 акцій щодня до 5 квітня. До цього часу він повідомив про продаж 30 000 акцій за $19,1 мільйона - що складає $637,76 за акцію в середньому. Поточна ціна акцій MSTR становить близько 16% нижче цієї ціни. Біткойн росте, MicroStrategy падає

Сейлор не продавав жодних акцій компанії впродовж 12 років, за даними OpenInsider. Він заявив, що намірено витратить частину зібраних коштів на біткойн для особистого підкопи і виконання фінансових зобов`язань.

В березні минулого року Сейлор не зміг домогтися зняття звинувачень у ухилень від сплати податків, які пред`явило округа Колумбія, яка заявила, що колишній генеральний директор заборгував понад $25 мільйонів в податках. Невідомо, чи саме це були зобов`язання, про які говорив Сейлор.

Ще $7,7 мільйона акцій продали інші керівники, включаючи нинішнього генерального директора Фонг Ле і головного бухгалтера Жанін Монтгомері, починаючи з початку грудня. Spot біткойн-ETF зробили акції-проксі менш привабливими

MicroStrategy виступала процентною інвестицією в біткойн з моменту, коли Сейлор почав купувати цю криптовалюту в середині 2020 року, при чому два активи позитивно корелювали майже за рік після перших покупок компанією.

Ті, хто бажає додати експозицію до біткойну у своїх портфелях акцій, можуть просто додати MSTR, незважаючи на те, що цінні папери відомі своєю більшою волатильністю, ніж BTC.

Тепер, коли в інвесторів є ETF на спотовому ринку біткойну, MicroStrategy може зазнати труднощів у привабливості. Деякі аналітики вважають, що основний бізнес MicroStrategy, який був загалом прибутковим за останні 10 років, може зменшити вплив волатильності біткойну.

Далі читайте: Біткойн-ETF: огляд спотових фондів, які почнуть торгуватися сьогодні

Криптовалютна біржа Coinbase - ще один випадок. Сьогодні акції COIN просіли, оскільки торговий обсяг спотових фондів біткойну загрожує побити рекорди. Також ще падають акції з видобутку біткойну Riot та Marathon.

Акції Coinbase, проте, все ще зросли на понад 220% з початку минулого року, більше, ніж біткойн та MicroStrategy.

Insiders в Coinbase за цей час продали акцій компанії на суму понад $256 мільйонів, включаючи генерального директора Брайана Армстронга та генерального юриста Пола Гревела, серед інших.

За останній рік insiders Coinbase продали свої акції в середньому за $112,66, і COIN наразі торгується більш, ніж на чверть вище цієї ціни.

Протягом останніх чотирьох років Coinbase опублікувала чистий прибуток лише тричі. Повну величину прибутку за минулий рік компанія ще не розкрила, але в третьому кварталі показала втрати в розмірі $2 мільйонів.

Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Bitcoin у сумі $500 мільйонів вийшов з верхніх бірж. Були здійснені великі перекази з Huobi і Kraken на адресу Poloniex. Поки курс Bitcoin не реагував на це. можливі різні сценарії. Курс між $63,000-$67,500. 📈🔥
Переглянути
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн піднімається до параболічної фази, каже аналітик. Ціль - новий історичний максимум найближчим часом. $59,958 зараз. 🚀📈 #біткойн
Переглянути
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin може досягти $100,000 завдяки глобальній ліквідності і зниженню ставок. Ринок очікує биковий тренд, але є ризики. Росте кореляція між ліквідністю та Bitcoin. Зниження ставок сприяє волатильності, але існують небезпеки. Bitcoin може стати безпечним активом. Ціна може досягти $100,000 швидше, ніж очікуємо. 🚀🌕
Переглянути
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
📈 $62K ціна BTC після зниження ставок. Звіт передбачає можливе досягнення $1M до 2037 року. Відновлення ринку на підході. 🚀
Переглянути