Темний веб: ризики покупки наркотиків за криптовалюту

Темний веб: ризики покупки наркотиків за криптовалюту

Покупка наркотиків у мережі темного вебу з криптовалютою все ще є ризиком - навіть якщо ви залишите відгук

Нещодавнє дослідження Ройял Мельбурнського технологічного інституту (RMIT) показало, що лише 65% наркотиків, куплених онлайн за допомогою криптовалюти, містили об`явлені речовини. Це на тлі загальнопоширеної думки, що нелегальні наркотики, куплені цим способом, ймовірно, вищої якості та, отже, `безпечніші`.

Університет RMIT, співпрацюючи з Австралійським національним університетом, Університетом Нового Південного Уельсу (UNSW Сідней) та канадським тестувальним центром Get Your Drugs Tested, зібрав 103 зразки наркотиків з форуму темного вебу з назвою Test4Pay та проаналізував їх на чистоту та заміщені речовини.

Дослідження, в якому, за повідомленням, використовувалась фур`євська інфрачервона спектроскопія з тестами на імунноасай, виявило, що лише 65% куплених наркотиків відповідали заявленій якості, тоді як 21% містили абсолютно різні речовини, а 14% містили об`явлений наркотик, змішаний з іншими хімікатами.

Наркотики, такі як кокаїн, кетамін, 2C-B та альпразолам, частіше всього замінювались іншими хімікатами, тоді як МДМА, метамфетамін та героїн, як правило, містили лише зазначену речовину. Наркотики, продані за криптовалюту, далекі від 5-зіркових

Згідно з інформацією з Medical Press, провідний дослідник дослідження доктор Моніка Барретт висловила занепокоєння результатами дослідження, оскільки вони суперечать загальноприйнятому переконанню, що наркотики, куплені через крипторинки, ймовірно, не будуть розрізані або замінені іншими наркотиками.

`Крипторинки дозволяють анонімним покупцям робити відгуки на покупки, що теоретично означає, що продавці, які продають нижчоякісні продукти, ймовірніше отримають погані відгуки, тим самим винагороджуючи продавців, які продають кращі продукти`, - сказала Барретт.

Однак вона додала: `Незважаючи на це сприйняття відповідальності та якості, наші висновки показують, що заборонені наркотики, куплені на крипторинках, все ще не віддаляються від ксерування та заміщення`.

Джерело
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути