Масштабне шахрайство у криптосфері: втрата 211 000 доларів

Масштабне шахрайство у криптосфері: втрата 211 000 доларів

Бразильський крипто-впливовий августо Бакес втратив понад 211 000 доларів зі свого гаманця 3 березня, після натискання на зловмисне посилання, відправлене зі шахрайського електронного листа, за даними відео з його каналу.

Бакес повідомив, що адреса електронної пошти явно пов`язана з airdrop, проведеним блокчейном Blast шару-2 Ethereum. Хоча він отримує шахрайські атаки в своєму поштовому ящику щодня, бразильський крипто-впливовий виділив, що він планував сценарій для відео і відвів увагу.

`У цій тривозі я отримав лист. Два місяці тому я підписав свій гаманець на airdrop Blast, і мені потрібно було довести кількість NFT для відбору на цей airdrop`, - каже Бакес в відео. `Здається, що лист був відправлений від Blast, і насправді це добре спланований обман, де шахрай імітує веб-сайт. Я натиснув кнопку `Клім ваші токени` один раз, підписав транзакцію на моєму MetaMask, і контракт поглинув все`. Токени, виведені шахрайком. Зображення: DeBank

Джо Грін, керівник команди швидкого реагування в блокчейн-безпеці CryptiK, вказав, що в цьому інциденті брали участь зловмисні адреси, пов`язані з обманом Inferno Drainer. Однак цю схему закрили у листопаді 2023 року, і особистість, пов`язана з нею, перейшла на команду Angel Drainer.

`Отже, хоча в цьому інциденті брали участь зловмисні адреси, пов`язані з Inferno, ймовірно, це не Inferno Drainer`, - пояснює Грін. `Гаманець шахраїв - 0x3CF955Bf92DD56CFE51cf7024EA1F2be49CEBC2F, адреса винагороди - 0xf672775e124E66f8cC3FB584ed739120d32bBaad. Транзакції ініційовані 0x0000db5c8B030ae20308ac975898E09741e70000, який у минулому пов`язаний з Inferno Drainer`.

Як попередження для користувачів Web3, Грін каже, що користувачам потрібно перевіряти адресу електронної пошти відправника. `У наведеному нижче прикладі лист прийшов від [email protected], що не є офіційним електронним листом від Blast. Це вказуватиме користувачевi на те, що це ймовірно, шахрайська атака`. Приклад зловмисної адреси відправника CryptiK. Зображення: CryptiK

Крім того, користувачам завжди потрібно перевіряти, що URL, на який вони натискають, є офіційним, перед підключенням свого гаманця та підписанням транзакцій, - підводить підсумок Грін.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути