ЗК-інструмент голосування для захисту конфіденційності

ЗК-інструмент голосування для захисту конфіденційності

Rarimo представляє ZK-інструмент голосування для безпечної, анонімної участі

Rarimo, протокол взаємодії для децентралізації соціальної ідентичності, випустив zk-платформу для голосування під назвою `Freedom Tool.`

Freedom Tool - це інструмент голосування, керований громадянами, який дозволяє особам конфіденційно підтвердити свою правомірність для участі в заходах управління, не розголошуючи свою особисту інформацію публічно.

Це означає, що кожен може побудувати систему голосування, яка дозволить індивідам або спільнотам вільно висловлювати свої думки без побоювань щодо конфіденційності або страху відплати від авторитарних режимів.

Традиційні системи голосування часто мають проблеми з вірогідністю виборців і пропонують лише помірну конфіденційність виборців. Підрахунок голосів часто проводиться вручну або ґрунтується на застарілих електронних системах, які піддаються помилкам та втручанням. Ці проблеми часто походять від централізованого характеру проведення голосувань, де в цілому процесі надійність ґрунтується на безпеці лише декількох систем і суб`єктів.

Freedom Tool використовує сильні сторони технології блокчейну як бази даних з відміткою часу для безпечного запису та публікації кожного голосу у публічно перевіряемому та неуразливому способі. Він використовує управління ідентичністю з нульовим знанням для забезпечення того, що кожен голос кастується виборцем, який має права на це, не жертвуючи повною анонімністю кожного учасника.

  • Користувачі можуть створювати персоналізовані профілі виборців, скануючи інформацію з біометричного паспорта мобільного телефону. Додаток потім автентифікує облікові дані користувача за допомогою криптографії з нульовим знанням та видасть анонімний паспорт, який можна використовувати для голосування.

Для того щоб забезпечити збереження конфіденційності користувача, тільки паспорт може бути використаний для взаємодії з зовнішнім механізмом голосування. Це означає, що інформація з паспорта не розголошується зовнішньо, і дані з паспорта залишаться приватними, не проходячи через сервери.

Оскільки всі голоси будуть опубліковані на блокчейні, це означатиме, що ніхто не зможе втручатися у сам голос, і аудитори зможуть переконатися, що немає повторних або шахрайських голосів.

`Спільноти мають право встановити свої власні виборчі терміни, визначаючи, які кандидати будуть на бюлетені, та хто зможе голосувати. У регіонах, де заборонено опозиції брати участь у виборах, і меншини систематично виключаються з голосування, ця можливість перехрестить владу назад до людей,` - сказала Lasha Antadze, співзасновниця Rarilabs, у спілкуванні з Blockworks.

Antadze зауважує, що команда Rarimo вважає, що Freedom Tool покаже, що конфіденційність має вирішальне значення для демократії, і сподівається, що цей запуск розвіє підозри, які були висунуті проти руху Cypherpunk.

`Якщо у вас немає чого приховувати, вам нечого боятися, або так зазвичай кажуть. Але в багатьох частинах світу відвоювання базових прав людини, таких як право на протест, залишає людей з побоюваннями і немає куди сховатися. Freedom Tool прагне змінити це,`

Він пояснює, що частиною обіцянки кіферпанків є захист приватності, і що зросла спільнота блокчейнів тепер зосереджена на розробці рішень з конфіденційністю за допомогою технології з нульовими знаннями.

  • `Ми пишаємося тим, що беремо участь у цій місії та вносимо свій вклад у нову версію Інтернету, де користувачі можуть вільно переміщатися без небезпечних та інвазивних практик спостереження. Найбільший подарунок, який технологія може дати людству, це визволення,` - сказав він.

Перша реалізація Freedom Tool на місці вийде в найближчі тижні. Це буде додаток опозиції в `режимі Східної Європи`, зауважує Antadze. Він пояснює, що цей додаток дозволить дисидентам анонімно реєструвати свої думки з різних політичних та виборчих питань через безпечні петиції та опитування та можливості вибирати альтернативних кандидатів на виборах.

`Це допоможе організовувати та об`єднувати громадян у боротьбі за нову політичну систему та лідерів,` - сказав він.

У кінцевому підсумку, Антадзе вважає, що Freedom Tool продовжить мету засновника Біткоїна Сатоші Накамото передати владу у руки людей.

`Подорож блокчейну почалася з розділенням грошей та держави, і ми прагнемо розширити цей принцип на ідентичність, яка рівносильно важлива для особистої свободи в сучасній епоці,` - сказав він.

Він додав, що `розробка Freedom Tool була дуже горизонтальною, спільною та децентралізованою. Багато з важливих блоків було побудовано хоробрими розробниками, що працюють в політично небезпечних середовищах. Ми не можемо назвати їх, але хочемо подякувати їм за їх неймовірний внесок.`

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути