Зріст обсягу торгів Bitcoin у Південній Кореї: аналіз

Зріст обсягу торгів Bitcoin у Південній Кореї: аналіз

Bithumb’s “No-Fee” Promotion Responsible For BTC Volume Spike in South Korea: Аналітик

Останній стрибок обсягу у торгівлі Bitcoin на південнокорейських криптовалютних біржах не є стійким, за словами Брадлі Парка, аналітика в CryptoQuant. Погляд Парка ґрунтується на фундаментальних причинах зміни інвестиційного настрою криптотрейдерів в азійській країні.

`Крім шуму обсягів Bitcoin на Bithumb, китайські торгівельні звички, напевно, не зміняться`, - сказав Брадлі Парк, аналітик в CryptoQuant. https://t.co/WSgjyKGgs6 via @business @crypto pic.twitter.com/3wtXvMYG91 - Сідхартха Шукла (@s1dc01n.bsky.social) (@sidcoins) 23 лютого 2024 р.

За даними CryptoQuant, у 2022 році торгівля Bitcoin складала близько 30% від обсягу, що торгувався на внутрішніх південнокорейських біржах. Це відхилення від історичної торговельної моделі серед криптотрейдерів у регіоні. Наприклад, найвищий відсоток обсягу Bitcoin на південнокорейських біржах у 2021 році становив 13.5%, зафіксований у травні минулого року.

Дані CryptoQuant/Bloomberg

Подальше дослідження даних CryptoQuant показує, що менші токени у формі альткоїни відчули уштовхй та зазнали значних дефіцитів в торговельних обсягах. Таким чином, ця категорія цифрових активів, яка зазвичай становила понад 80% обсягу торгівлі на південнокорейських біржах, впала до менше 70% цього року.

Неодмінно слід відмітити, що ріст обсягу торгів Bitcoin в Південній Кореї співпадає з акцією Bithumb, яка скасувала торговельні комісії за торгівлю Bitcoin на своїй платформі. У результаті просування акції, частка ринку Bithumb зросла до 40% з відносно низьких 12% в жовтні, коли почалася акція.

Переміщення частки ринку зачепило Upbit, домінуючу біржу у регіоні, чию частку ринку знизилася з 80% до 54% протягом того ж періоду, за даними CryptoQuant. Отже, зміщення обсягу торгів Bitcoin, викликане Bitcoin, здається, стає наслідком капітального втіку з Upbit до Bithumb.

Джерело: CryptoQuant/Bloomberg

Заінтересованим слід зауважити, що акція Bithumb без винагороди закінчується цього місяця, і є ознаки того, що торгова активність повертається на Upbit. Таким чином, останні зміни на ринку та обсягу торгів Bitcoin можуть бути тимчасовими. За словами Парка, окрім шуму обсягу Bitcoin на Bithumb, китайські торгівельні звички, напевно, не зміняться.

Відмова від відповідальності: Інформація, наведена в цій статті, призначена лише для інформаційних та освітніх цілей. Стаття не становить фінансової поради або поради будь-якого роду. Компанія Coin Edition не несе відповідальності за будь-які збитки, що виникли в результаті використання змісту, продуктів або послуг, згаданих. Читачам радять проявляти обережність перед прийняттям будь-яких дій, пов`язаних з компанією.

Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
У Перу зявилися фізичні магазини для купівлі та продажу біткоїнів з індивідуальним обслуговуванням, що сприяє зростанню довіри користувачів. Це вказує на зростаючий інтерес до криптовалют у країні. 🚀🇵🇪 #Peru #криптовалюти #біткоїн
Переглянути